We zijn bij de letter G aangekomen bij de Friday Five! Net als bij de andere letterthema’s ga ik weer op zoek naar boeken waarvan de naam begint met een G. Om het mezelf niet te moeilijk te maken pak ik voor- én achternamen. Steeds als ik bij een nieuwe letter aankom lijkt het de moeilijkste ooit. Laten we zien hoe het me deze keer is afgegaan. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Beautiful Creatures – Kami Garcia en Margaret Stohl

Beautiful Creatures is een boek, onderdeel van een serie, waar ik heel veel van genoten heb. Het is spannend, bovennatuurlijk en gewoon heerlijk om te lezen. Ik vind de karakters erg leuk en ik kon de meesten van hen erg waarderen, zeker door hun uitgebreide achtergrondverhalen. Ethan Wate woont al zijn hele leven in Gatlin. Hij wil er zo snel mogelijk weg, maar zijn leven verandert drastisch als hij begint te dromen over een mooi meisje die hij nooit heeft ontmoet. Niet heeft ontmoet, totdat er een nieuw meisje in het dorpje komt wonen. Lena Duchannes. Een meisje met een geheim, een vloek en een uitgebreide achtergrond. Er is magie, spanning en liefde. In dit boek zit alles, dus ik raad hem zeker aan!

Eve of Man – Giovanna and Tom Fletcher

Eve is het eerste meisje dat wordt geboren in vijftig jaar. Ze zou de redding van het menselijke ras moeten zijn. Daarom wordt ze beschermt, bij alles vandaan gehouden wat haar pijn zou kunnen doen. Maar dat zorgt er vooral voor dat Eve de controle over haar eigen leven terug wil. Het zorgt er voor dat ze vrijheid wil. De vrijheid om van de man te houden waar ze van houdt. En wat is belangrijker? Liefde en vrijheid of het voortbestaan van het menselijke ras? Dit is een interessant boek, een indrukwekkend boek en een spannend boek. Het is duidelijk YA, en het leest daarom ook lekker weg. Soms wat frustrerend door de keuzes die de karakters maken, maar dat hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij. Ik hoop snel het tweede deel te lezen.

Violet – Abigail Gibbs

Een van de series waarvan ik hoop dat de vervolgen ook ooit nog geschreven gaan worden, want dit eerste boek van Heldin van de Duisternis vond ik echt geweldig. Een vampierverhaal met een hele wereld er achter. Coole imposante karakters, samen met een koninkrijk vol intrige, actie en spanning. Een aristocratische vampierwereld, geweldig toch? Het gaat over Violet die als mens in deze duistere wereld terecht komt. Het lijkt een grap of in ieder geval toeval, maar er blijkt meer aan de hand te zijn. Jammer dat na het tweede deel niet meer boeken zijn geschreven in deze serie. Ik hoop echt dat er ooit nog meer bij komt.

Robijnrood – Kerstin Gier

Dat dit boek de hele tijd terugkomt op mijn blog zorgt er vooral voor dat ik dit boek graag wil herlezen. Ik heb namelijk zulke goede herinneringen aan Robijnrood. Spannend, maar het leest toch heerlijk weg. En het verhaal is ook gewoon interessant. Gwen komt er achter dat niet haar verwende nichtje het tijdreisgen van haar familie heeft gekregen, maar zij zelf. Want plotseling staat ze in het Londen van honderd jaar geleden. Er is liefde, spanning en er zijn geweldige baljurken. Snel maar herlezen.

Het Rosie Project – Graeme Simsion

Don Tillman wil graag een vrouw. De vrouw van zijn leven vinden om een leven mee op te bouwen. Maar zijn autisme zit hem nog wel eens in de weg en dat is zeker zo bij het vinden van zijn perfecte vrouw, wat een heel project op zichzelf aan het worden is. Door toeval komt hij Rosie tegen, die op zoek is naar haar vader. Ze heeft niets van waar Don naar op zoek is en alles wat hij niet wil, en toch bloeit er iets op. Het Wife-project gaat via het Father-project naar het Rosie Project. Hoe gaat dit aflopen? Daarvoor moet je het boek lezen, want dit boek is echt heel leuk en interessant. Maar vooral leuk.

En dat was de Friday Five van deze week! Een hele leuke met coole boeken waar ik graag meer over vertel, dus zeker een succes! Meer boeken vinden om te lezen? Kijk ook op de volgende blogs, want deze mensen doen ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)