We zitten al even in maart, dus ik moet niet langer wachten om jullie te vertellen welke boeken ik van plan ben te lezen deze maand. Deze maand wordt nogal druk, want ik ga verhuizen! Toch heb ik een aantal boeken op mijn lijstje staan die ik wil lezen. Here we go!

Ik ben al begonnen in This Poison Heart van Kalynn Bayron. Dit boek heb ik even geleden uit een OwlCrate boekenbox ontvangen en eind vorige maand ben ik er in begonnen. Dit boek is echt geweldig! Het gaat over Briseis, die al van kinds af aan de kracht heeft om planten te laten groeien. Ze heeft een speciale band met planten en bomen. Dan erft ze het landgoed van haar biologische tante en ontdekt ze het huis dat ze gekregen heeft. Maar er is een tuin vol giftige planten die haar toch niks doen. En er zijn te veel geheimen om bij te houden. Echt een geweldig boek tot nu toe en ik ben heel benieuwd naar het einde.

Dan heb ik nog The Testaments van Margaret Atwood op mijn lijstje staan. Dit is het vervolg op Het Verhaal van de Dienstmaagd. Het Verhaal van de Dienstmaagd speelt zich af in het Amerika van de toekomst, waarin vrouwen geen rechten meer hebben. Ze mogen niet stemmen, niet werken en de man is de enige die iets te zeggen heeft. Er zijn speciale dienstmaagden die de kinderen baren. En dat is de hoofdpersoon, Offred (of Vanfred). Het is een heftig verhaal en ik ben benieuwd naar hoe het verder gaat.

Ik ben ook van plan The Tyrant’s Tomb van Rick Riordan te lezen deze maand. Dit is het vierde deel van de Trials of Apollo serie van een van mijn favoriete schrijvers. In deze serie wordt Apollo een mens door een straf van Zeus en hij moet de vijf bekende orakels bevrijden. Delphi, Dodona, Trophonius, Erythaea en Cumae. Tegelijkertijd zijn oude grote leiders van Rome opgestaan uit de dood en die moet Apollo ook nog zien te verslaan. Geweldige serie tot nu toe en ik ben natuurlijk ook weer benieuwd naar dit deel.

En dan hebben we als laatste nog These Witches Don’t Burn van Isabel Sterling. Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit boek. Ik heb een lijstje met boeken over heksen die ik wil lezen en deze staat er ook bij. De hoofdpersoon, Hannah, is een heks. Ze heeft ook een ex-vriendin die ook een heks is, maar ondanks dat ze in het bekende Salem wonen kunnen ze niet laten zien dat ze heksen zijn. Dan wordt het eindejaarsfeest op de middelbare school geteisterd door een bloedritueel en moet Hannah samenwerken met haar ex om het uit te zoeken, vooral omdat haar eigen coven haar niet gelooft. En dan is er nog een mooi meisje die ze graag voor zich wil winnen. Klinkt cool toch? Het klinkt in ieder geval als een spannend heksenboek met een lesbische hoofdpersoon. Love it!

En dat zijn de boeken die ik deze maand wil lezen! Nogmaals: ik ga verhuizen deze maand, dus ik geloof er zelf nog niet helemaal in, maar we gaan zien hoe ver ik kom. Aan de boeken zal het in ieder geval niet liggen.