Het is bijna weekend! Wat voor mij niet alleen betekent dat ik eindelijk (bijna) vakantie heb, maar ook dat er weer een Friday Five online mag komen. Bij de Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, zijn ze al een tijdje bezig met boeken die met een bepaalde letter beginnen. En deze week is het tijd voor de letter I!

Inferno – Dan Brown

Het was best lastig om boeken te vinden met de letter I, maar ik heb er een paar gevonden. Inferno van Dan Brown vond ik echt een heel cool boek. Het is van de serie over Robert Langdon. Ik vind deze boeken sowieso heel cool, omdat er veel symbolen en mystiek in voorkomt. In dit boek wordt Robert Langdon wakker in een ziekenhuis in Italië zonder dat hij weet hoe hij daar gekomen is. Er is een moordenaar die het op hem gemunt heeft en hij heeft een apart artikel in zijn bezit. Ik vond het een cool boek ook met de hoeveelheid kunst, geschiedenis en mysterie in Italië.

In Real Life – Cory Doctorow & Jen Wang

In Real Life is dan weer een heel ander boek. Het is zelfs een graphic novel. Dit boek gaat over een jonge meid die een online spel speeld, Coarsegold. In dit spel is het illegaal om goud te verzamelen en door te verkopen voor echt geld, maar het gebeurt wel. De hoofdpersoon, Anda, raakt bevriend met iemand die het doet, maar het zit allemaal anders dan ze had verwacht.

The Indigo Spell – Richelle Mead (Bloodlines #3)

De boeken van Richelle Mead heb ik ook verslonden. Dit is een van de boeken in de Bloodlines serie, waarin het gaat over een Alchemist in de wereld van de Vampire Academy. In de Bloodlines serie wordt Sydney de begeleider en beschermer van Jill Dragomir, het zusje van de Moroi Queen Lissa Dragomir, de koningin van de ‘goede’ vampieren. De boeken zijn leuk, spannend en bloedstollend.

Inheritance – Christopher Paolini (The Inheritance Cycle #4)

Inheritance is het vierde boek van de Inheritance Cycle (oftewel Eragon). Een boek met coole omgevingen, geweldige avonturen en stoere draken. Ik vond de serie ergens wat verwarrend met alle namen en plaatsen en om alles te begrijpen moest ik erg aandachtig lezen (al was het al een tijdje geleden dat ik deze serie las). Toch was het ook een coole serie en misschien dat ik hem ooit nog een keer lees.

In Space – Kenny Rubenis (Dating For Geeks #5)

Nog een stripboek! Dit is wel weer een heel ander thema. Dating For Geeks gaat over dating… voor geeks. Kenny Rubenis maakte deze stript altijd voor de Metro. Tegenwoordig niet meer (de Metro wilde ze niet meer, sad face), maar hij maakt de strip nog steeds, maar dan voor Facebook! En natuurlijk zijn er stripboeken uitgekomen met alle strips er in. Ik vind de stukjes in deze strip heel herkenbaar (nerdy, dating, Dungeons and Dragons, games, gewoon je ongemakkelijk voelen). Vaak is het daarbij gewoon heel grappig. In de eerste paar boeken ging Jasper naar Yvon van een datingbureau. Geweldig om over te lezen, maar de andere karakters zijn ook geweldig. Echt een aanrader.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Wil je nu ook meedoen aan de Friday Five, stuur dan vooral Joost een berichtje. Hij verwelkomt graag nieuwe bloggers bij deze rubriek. En dan nu het lijstje met anderen die meedoen aan de Friday Five:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)