Het is weer vrijdag en dus ook weer tijd voor een Friday Five! Ik heb nu een weekje vakantie gehad en ik heb nog een weekje vakantie over. In de vakantie hoop ik genoeg tijd te hebben om leuke films en series te kijken en daarom past het thema van de Friday Five van deze week er precies bij: Boeken die je graag als je film/serie zou willen zien! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Truly Devious – Maureen Johnson

Truly Devious is een heel cool boek over een school, Ellingham Academy, ergens in de bergen van Vermont, Verenigde Staten. Jaren geleden zijn daar de vrouw en dochter van de directeur ontvoerd en gebruikt als gijzelaars waarmee de directeur Albert Ellingham wordt gechanteerd. Stevie Bell houdt van true crime verhalen en leest alle boeken over Sherlock Holmes. Ze wil een echte detective worden en haar grootste doel is om het mysterie van Ellingham Academy op te lossen. Daarvoor komt ze jaren na de echte gebeurtenis op de school. Maar is het nu echt veilig?

Dit is een heel spannend boek. Er zijn nog meer delen dus ik denk dat het een geweldige film of serie zou zijn. Spannend, enthousiasmerend en super intrigerend. Met een donkere sfeer en een coole omgeving zou het echt een geweldige film of serie zijn.

When the Curtain Falls – Carrie Hope Fletcher

When the Curtain Falls is ook heel mysterieus. Dit boek gaat over een theater waar jaren geleden de hoofdrolspeler van een theaterstuk is vermoord tijdens de premiere van het stuk. Jaren later wordt het stuk opnieuw opgevoerd. Nieuwe acteurs maar er hangt nog iets of iemand in het theater van vroeger. En plotseling zijn de acteurs van deze tijd ook in gevaar.

Als dit boek zou worden verfilmd zou worden dan zou het vooral een beetje sprookjesachtig zijn. Een oud theater met overdreven jurken en een langzame sfeer. Toen ik het boek las had ik soms het idee dat er rook op de grond hing. En daarnaast is er natuurlijk een spannend verhaal waar je van op het puntje van je stoel zit. Echt een goed boek om te verfilmen.

Carry On – Rainbow Rowell (serie?)

In Fangirl van Rainbow Rowell schrijft de hoofdpersoon fanfictie over haar favoriete serie. En Carry On is dan precies die fanfictie die de hoofdpersoon in het andere boek schrijft. In dit boek heb je Simon Snow die de ‘chosen one’ is. Hij gaat naar een toverschool ‘Watford School of Magicks’, maar in precies zijn laatste jaar op de school komt zijn arch enemis, Baz, mogelijk vampier en bad guy, niet opdagen.

Dit boek lijkt me ook leuk als film of serie. Ergens is het gewoon heel grappig. Er komen aardig wat clichés in voor (had je de Harry Potter referenties al gespot?) en het verhaal is soms een beetje gek. Maar het verhaal is ook sexy en spannend. Het is fantasy, wat ik erg kan waarderen en er komt LHBT-representatie in voor. De hoofdpersonen zijn perfect te shippen en met sexy mannen in de hoofdrollen wordt het allemaal alleen maar beter.

Warcross – Marie Lu

Warcross is ook een heel goed boek om te verfilmen. Dit boek heeft denk ik aardig veel special effects nodig, maar ik denk dat hij heel mooi op het witte doek zou kunnen verschijnen. In dit boek hebben de meeste mensen een soort google glasses, waar je heel veel mee kan. Je kan jezelf een avatar geven, zodat mensen je zien zoals jij wilt dat ze je zien. Je kan alles opzoeken terwijl je buiten loopt en je kan bijvoorbeeld spullen van het internet kopen met zo’n bril. De hoofdpersoon, Emika Chen, is een hacker en wordt uitgenodigd door de maker van de bril en het spel Warcross om mee te doen aan een toernooi om een hacker te vinden die zijn bril probeert te hacken.

En dat is natuurlijk allemaal super spannend. Ik denk dat de graphics geweldig zouden zijn (misschien ook als tekenfilmserie trouwens!) en ik ga er vanuit dat de actie en de sensatie maakt dat je niet kan stoppen met kijken. Het zou een hele coole film kijken en als hij uitkomt ga ik hem zeker kijken.

Cherub – Robert Muchamore

Cherub is een serie die super cool zijn voor een tv-serie. De boekenserie heeft ondertussen al een groot aantal boeken en voor elk boek een paar afleveringen zou echt super cool zijn. Het boek gaat over een campus voor de opleiding van kindspionnen. Kinderen worden opgeleid tot spionnen, zodat ze kunnen infiltreren bij families van mensen die gevolgd moeten worden. Als vriendinnetje van de zoon val je toch minder snel op en je komt met meer dingen weg.

De serie is echt super spannend. Ik vond het heel enthousiasmerend. Ik had meteen zin om rondjes te gaan rennen om atletischer te worden, hindernisbanen afgaan om sterker en behendiger te worden en om meer te leren van talen en hacken en allerlei van dat soort dingen. Nooit gedaan trouwens, ik blijf wel gewoon de boeken lezen. Maar al deze actie en sensatie, vooral wanneer de kinderen op missie zijn, is zo goed. Ik kon deze boeken nooit wegleggen en ik wilde altijd verder lezen. Ik denk dat een serie net zo verslavend kan zijn.

En dit was mijn Friday Five van deze week. Wil je nou een boekverfilming maken, maar heb je nog steeds geen idee welk boek je moet pakken, ga dan ook vooral naar de andere deelnemers aan de Friday Five. Je kan ze vinden in het volgende lijstje.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Luna (Leesdame)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (Eline.Books)