Het is weer vrijdag dus weer tijd voor een Friday Five. Deze week hebben we het weer over de letters van het alfabet, de letter K! In deze blog dus 5 boeken die beginnen met de letter K. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

The Kane Chronicles – Rick Riordan

De eerste boeken die in mijn hoofd opkwamen waren de Kane Chronicles. De Kane Chronicles is een serie van Rick Riordan over de Egyptische mythologie en goden. Het is een super interessante serie en ik vind het cool om meer te leren over de mythologie en wat over de geschiedenis van Egypte.

Kitty Confidential – Molly Fitz

Kitty Confidential is dan weer een heel ander boek. Dit is een boek die valt onder de noemer Cozy Mystery. Het lijkt een beetje op een mystery boek, maar dan is het schattig met vaak een vrouw in de hoofdrol. Dit boek gaat over een jonge vrouw, Angie, die bij een advocatenkantoor werkt. Dan is er opeens een kat van een overleden oude vrouw die tegen haar begint te praten en vertelt dat zijn vroegere eigenaar is vermoord. Angie gaat op zoek naar de moordenaar en komt daarbij zichzelf en anderen tegen.

De Kaart der Dagen (Miss Peregrine’s Peculiar Children #4) – Ransom Riggs

De Kaart der Dagen is een boek in de serie van Miss Peregrine’s Peculiar Children. Dit is de tweede deel van de serie waarbij de hoofdpersoon, Jacob, weer in Amerika is. Ik vind het een hele leuke serie, in zijn geheel en afzonderlijk. Ik vind het cool dat de situatie in Amerika zo verschillend is met die in Europa, en daarom vind ik het leuk om er over te lezen.

The Killing (Cherub #4) – Robert Muchamore

The Killing is een boek van de Cherub serie. Cherub is een serie, maar ook een campus in het Verenigd Koninkrijk waar kinderen worden opgeleid om kindspionnen te worden. Kinderen worden ingezet om te infiltreren bij families om daar informatie te vergaren. Vaak is de serie super spannend en heel cool.

To Kill a Mockingbird – Harper Lee

To Kill a Mockingbird is dan weer een heel ander boek. Dit boek heb ik laatst bij een bookclub gelezen. Het is een leerzaam verhaal dat zich afspeelt in een van de zuidelijke staten van Amerika van 1933 tot 1935. Je ziet het verhaal vanuit de ogen van Jean Louise, een meisje die graag wil leren, lezen en zich wil ontwikkelen. Ze is nog jong, waardoor de wereld er anders uitziet dan wanneer je het vanuit de ogen van een volwassene had gezien. Racisme is een belangrijk deel in het boek, waardoor ik het een belangrijk boek vind om te lezen.

Wil je nu meer boeken vinden die je kan lezen, kijk dan ook op de volgende blogs. Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)