Het is weer vrijdag, dus ook weer tijd voor een Friday Five! Deze week zitten we weer in de letters, en deze week de letter L. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. En nu mijn lijstje!

Little Women – Louisa May Alcott

Little Women is het eerst boek dat in mij op kwam bij de letter van deze week. Little Women is een boek dat ik het eerst gelezen heb voor een boekenclub, maar het is me heel erg bij gebleven. Ik vond het zo cool hoe verschillend de meiden waren. Natuurlijk herkende ik mezelf voornamelijk in Jo, met het schrijven en het mensen willen bereiken, maar de andere meiden hadden ook allemaal iets wat ik wel herkende. Een fijn boek waar ik aardig wat van heb geleerd, en ik ga ook zeker de relatief nieuwe film snel zien.

Library of Souls (Miss Peregrine’s Peculiar Children #3) – Ransom Riggs

Nog eentje waarvan ik de film nog moet zien, maar de boeken vind ik in ieder geval al geweldig. Ik had het niet verwacht toen ik het eerste boek van deze serie las, maar ondertussen heb ik de vierde al gelezen en de volgende ligt ook al op me te wachten. Jacob en Emma vind ik heel cool. De bijzondere kinderen zijn sowieso allemaal cool met hun eigen persoonlijkheden. Ik was bang dat de schrijfster het allemaal te ingewikkeld en te uitgekauwd zou maken met alle toevoegingen, maar ik vind het juist helemaal geweldig hoe deze wereld in elkaar zit. Heel cool.

Les Misérables – Victor Hugo

Van Les Misérables zijn blijkbaar ook films en musicals gemaakt, maar ik heb natuurlijk geen van deze allen gezien. Maar ik wil zeker nog wel naar de musical toe. Ooit, als theaters weer open gaan in het Verenigd Koninkrijk. Ook dit boek heb ik gelezen met de boekenclub. Gelukkig wel de afgekorte versie, zodat deze iets sneller uit te lezen was. Interessant, goed verhaal. Ik vond hem wel wat langzaam lezen en ik zou hem ook niet puur voor de lol lezen, maar ik ben wel blij dat ik hem gelezen heb.

The Lost Hero (Heroes of Olympus #1) – Rick Riordan

Ik kan het natuurlijk ook niet laten om een beetje Rick Riordan in mijn Friday Five te sjoemelen. Van deze serie is helaas geen film of tv-serie, maar wees niet getreurd! Rick Riordan is bezig met zijn boeken op het scherm te krijgen. En het lijkt aardig te lukken, want zijn eerste serie, the Percy Jackson serie, wordt verfilmd als een serie! Rick Riordan gaat hem zelf schrijven en het duurt dus ook nog wel even, maar ik kijk er zo naar uit!

In deze tweede serie, The Heroes of Olympus, zijn er problemen met Gaia. De Romeinse en Griekse goden krijgen problemen met elkaar en zo ook hun halfgoddelijke kinderen. Helaas zijn de Romeinse en Griekse goden bijna altijd een en dezelfde persoon, waardoor het nogal… ingewikkeld wordt. Er wordt naar verre landen gereisd en er is een schip. Het is cool. Het is leuk en het is helemaal vertrouwd.

Leerschool – Tara Westover

En dan het laatste boek van dit lijstje! Deze is meer een autobiografie. Het gaat over Tara die opgroeid in een streng Christelijke omgeving met een vader die nogal… psychische problemen heeft. Hij gelooft namelijk dat het einde van de wereld bijna daar is, de eindtijd, en ze moeten zich weren en voorbereiden. Tara heeft problemen met haar omgeving, wil daar weg. Ze gaat op een gegeven moment studeren wat zorgt voor andere problemen, want hoe weer je je in een wereld waar je nooit bent geweest?

Ik vond het een heel interessant boek om te lezen. Ik vind extremistischere godsdiensten heel interessant en ik vond het dus ook leerzaam om hier over te lezen. Ik vind het zeker een aanrader.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Wil je nu meer boeken vinden om te lezen, kijk dan ook op de blogs van de volgende personen. Zij doen ook mee aan de Friday Five:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)