Het is weer vrijdag, dus ook weer tijd voor een nieuwe Friday Five! De Friday Five is een rubriek geleid door Joost van NerdyGeekyFanboy. We gaan deze week weer terug naar de letterboeken van vorige jaar. We zijn nu aangekomen bij de letter R. Welke boeken die beginnen met de letter R vind ik leuk/cool/fijn om te lezen?

Robijnrood – Kerstin Gier

Robijnrood is een boek dat ik een hele tijd geleden een keer heb gelezen, maar ik vind hem echt zo leuk! Dit boek gaat over Gwen die de kracht krijgt om door de tijd te reizen via een machine. Er is heel wat spanning en mysterie rond dat tijdreizen en er zijn ook geheimen in de familie. Het is zo’n leuk boek en aangezien ik de trilogie in de kast heb staan wil ik deze zeker nog een keer lezen.

The Return of the King – J.R.R. Tolkien

Dit is een heel bekend boek met de letter R. Het derde en laatste boek in de Lord of the Rings of in de Ban van de Ring. Ik heb de boeken lang geleden gelezen maar wel de films een aantal keer gezien en ik speel Lord of the Rings Online. Ik vind het verhaal echt heel cool en ik vermoed dat het heerlijk thuiskomen is als ik de serie opnieuw ga lezen (wat zeker een keer gaat gebeuren).

The Red Pyramid – Rick Riordan

The Red Pyramid mag natuurlijk ook niet op dit lijstje ontbreken. The Red Pyramid is het eerste boek van de Kane Chronicles, de serie van Rick Riordan over Egyptische Mythologie. Ik moet nog beginnen met het derde boek al heb ik deze al een keer eerder gelezen, maar ik vond deze serie zo leuk. Ik weet niet zo veel van het oude Egypte en door het verhaal en de personages leer ik er super veel over. Een stuk interessanter dan verwacht én het wordt allemaal verteld op de leuke en grappige manier van Rick Riordan.

Het Rosie Project – Graeme Simsion

Het Rosie Project is dan weer een heel ander boek. Dit is een boek over Don Tillman, een professor genetica die autistisch is. Hij gaat op zoek naar een vrouw, of een vriendin. Hij gaat onderzoeken of hij de mogelijkheid heeft om de liefde te vinden. Het is zo’n lief en schattig verhaal, maar het is ook interessant om te zien hoe zo iemand als Don Tillman de wereld ziet, met de wereld om gaat en hoe de wereld hem ziet. Er schijnt ook een derde boek te zijn uitgekomen. Die staat ook nog op mijn te lezen lijst.

Ready Player One – Ernest Cline

En dan hebben we nog Ready Player One! Dit is ook zo’n geweldig boek. Het gaat over een wereld waarin Virtual Reality een ding is, met VR brillen en machines en een online wereld waarin je je tijd kan doorbrengen en allemaal easter eggs. Precies wat ik cool vind aan een boek. Dit verhaal is spannend, er is sensatie en er zijn super veel referenties naar pop-culture. Ik vind het een leuk boek en er komt dit jaar een vervolg uit op dit boek! Ik ben in ieder geval hyped.

En dat was mijn Friday Five van deze week. Wil je nu meer lezen over boeken? Lees dan verder op mijn blog of op de blogs van mijn medebloggers. Al deze mensen doen mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)