Eindelijk bij de Friday Five onderwerp waar ik helemaal op in kan gaan! Dat dacht ik in ieder geval, want het onderwerp van deze Friday Five was leuk, maar stiekem nog aardig lastig. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema dat Laurie van Laurie Leest voor deze week bedacht is: Boeken met Goden! Helemaal mijn thema! (dacht ik dus).

The Hidden Oracle – Rick Riordan

Eigenlijk wil ik natuurlijk deze hele blog over Rick Riordans boeken kletsen. Rick Riordan is mijn lievelingsschrijver en zeker met alle godenboeken, zoals Percy Jackson, Heroes of Olympus, Kane Chronicles. De laatste serie van Rick Riordan in deze wereld is de Trials of Apollo serie, de serie waarin Apollo een mens wordt. Ik heb deze serie nog niet helemaal uit. Ik heb het eerste boek gelezen, maar ik ga deze zeker verder lezen. Ze zijn in deze boeken namelijk op zoek naar vermiste orakels en er zijn oude leiders van het Romeinse Rijk bij betrokken en dat is zéker interessant.

De Odyssee – Homerus

En nu blijf ik stiekem toch weer bij de Grieken door over Homerus te praten. Homerus heeft twee grote epossen geschreven, de Ilias en de Odyssee. De eerste gaat over het einde van de Trojaanse Oorlog. De tweede gaat over de terugreis van Odysseus terug naar Egypte. Het is een hele reis, want hij gaat zeker niet in een rechte lijn en hij komt allerlei avonturen tegen. Hij komt bij Kalypso, een zeenimf, op het eiland, hij komt de cycloop Polyphemus tegen en hij verandert bijna in een dier bij Circe. Het is een cool verhaal met veel goden, avonturen en andere mythische dingen. Een leuk verhaal die ik zeker nog een keer wil lezen, of zien in een of andere vorm.

The Silmarillion – J.R.R. Tolkien

En dan nu een boek waar ik misschien lastig doorheen kon komen, maar die wel aardig wat goden en goddelijkheden bevat. Ik ga het nu namelijk kort hebben over de Silmarillion. De Silmarillion is een soort “proloog” van de Lord of the Rings en The Hobbit. Het is namelijk het verhaal over het ontstaan van de werelden van Tolkien, het scheppen van Middle Earth en Arda door Ilúvatar en het scheppen van alle wezens die er op voorkomen. Het is een cool boek, ook omdat je veel leert over de wereld en het ontstaan, maar het is ook erg lastig lezen.

Good Omens – Neil Gaiman en Terry Pratchet

Good Omens is dan weer een heel ander boek, die deels schokkend, deels grappig en deels wat over de top is (of juist op de top, haha). Het boek gaat over een duivel en een engel, Azirafaal en Crowley, die proberen om het einde van de wereld tegen te gaan. De twee hilarische bovennatuurlijke mannen houden een oogje in het zeil op de antichrist, maar als de dag daar is dat zijn hellehond zou verschijnen gebeurt er niks. Ze houden de verkeerde jongen in de gaten! Het is echt een hilarisch boek, maar het zet je ergens ook aan het denken. Want hoe kan het dat de engel en de duivel het zo goed samen kunnen vinden. En wat is goed en kwaad? Het is een heel cool boek en zeker een aanrader.

Star Daughter – Shveta Thakrar

Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar het klinkt in ieder geval heel erg origineel. Het gaat over een half-ster, de dochter van een menselijke man en en ster. Dat klinkt aardig goddelijk toch? Haar vader belandt in het ziekenhuis en Sheetal gaat op zoek naar een ster om haar vader te redden. Ik wil deze snel een keer gaan lezen.

En dat was de Friday Five weer van deze week! Lees vooral de blogs van de mensen hieronder, want zij doen ook mee aan de Friday Five. En dan zie ik jullie graag weer op de volgende vrijdag!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)