Een nieuwe Friday Five! De afgelopen twee weken waren wat druk op mijn werk met nieuwe klanten enzo, dus de afgelopen weken waren ietsje rustiger met blogs, maar ik ben van plan om het weer op te pakken. Te beginnen met deze blog! Een vrijdagblog, dus een Friday Five, de rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Nou is deze week een lastige, want het gaat over boeken die beginnen met de letter X. Nou, ik heb in mijn Goodreads lijst gekeken en daar staat gewoon HELEMAAL NIKS (voor de Y ook niet trouwens, dus dat wordt leuk over twee weken). Daarom heb ik er voor gekozen om het deze week over boeken te hebben die een X in de titel hebben. Die kun ik gelukkig wel vinden, dus here we go.

Maximum Security – Robert Muchamore (Cherub #3)

Maximum Security is het derde boek uit de Cherub serie. Cherub is een campus van kindspionnen die opgeleid worden om te infiltreren op plekken met veel kinderen. Dit derde boek is niet zoals de andere boeken. Normaal komen de kinderen in een gezin en worden ze in een huiselijke sfeer geplaatst. Maar in dit boek gaat de hoofdpersoon James een maximaal beveiligde jeugdgevangenis in! Het is verschrikkelijk en geweldig en ik vond het echt een heel cool boek.

Critical Role – Vox Machina: Origins – Matthew Mercer, Matthew Colville, Olivia Samson en Chris Northrop (Volume 1)

Vox Machina is weer heel anders. Vox Machina is een Dungeons and Dragons serie van Critical Role en in dit stripboek lees je over hun verhalen van voordat ze begonnen met het streamen van hun sessies. Het is heel cool om de karakters te zien met verhalen die je nog niet eerder hebt gezien en het is ook cool om te zien hoe de karakters zijn begonnen. Het verhaal hierin is ook heel interessant. Ik ga zeker ook de andere volumes hiervan lezen.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is een aardig bekend boek waarin de hoofdpersoon Arthur Dent die met zijn buitenaardse vriend Ford Prefect de ruimte in gaat. Hij had geen idee van het bestaan van buitenaards leven, dus Arthur ontdekt allerlei dingen die heel onwaarschijnlijk zijn. Het verhaal is interessant en soms wat over de top, wat het juist weer heel leuk maakt. Er zijn oneindige-onwaarschijnlijkheidsaandrijving, supercomputers en matrices van de aarde. Het is geweldig en ik ga zeker ook de andere boeken lezen. Want “Het Restaurant aan het Eind van het Heelal” klinkt wel heel uitnodigend.

De executie – Daniëlle Bakhuis

De executie is een heel schokkend boek van Nederlandse bodem. Het boek gaat over een dystopisch Nederland waarbij er een muur om het land heen is gezet. Iedereen moet gelijk aan elkaar zijn. Iedereen heeft hetzelfde huis en hetzelfde eten en dezelfde kleren. Het is allemaal heel saai, maar wat niet saai is, is de executie, een liveshow waarbij de deelnemers het publiek proberen te overtuigen dat ze het niet verdienen om dood te gaan. De deelnemers zijn jonge mensen die de wet hebben gebroken. Op deze manier krijgen ze een nieuwe kans. En als ze niet winnen dan zakt de bodem van hun kooi onder ze weg. Het is schokkend, interessant en aardig macaber. Zeker een aanrader!

Vox – Christina Dalcher (vertaler: Anne Jongeling)

Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar het ik wel op mijn te lezen lijst staan. Het staat bekend als een nieuwe Verhaal van de Dienstmaagd, waarin vrouwen onderdrukt worden. In dit boek krijgen vrouwen maar 100 woorden om te praten elke dag en de rest van de tijd moeten ze stil zijn. Ze hebben geen rechten meer. Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Wil je nu weten of anderen wel boeken die beginnen met de letter X hebben kunnen vinden? Lees dan ook de blogs van de volgende bloggers. Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)