Nadat ik de eerste Owlcrate had ontvangen smaakte dat natuurlijk naar meer. En daarom heb ik mijn abonnement hierop maar ietsje langer aangehouden. En daar ben ik heel blij mee, want even geleden kreeg ik de boekenbox van maart binnen. Het thema van deze box is Of Witches And Wonder en ik kan niet wachten om jullie te vertellen wat er allemaal in zit.

Het eerste wat ik tegen kwam was een vierkant doosje met hele mooie kleuren en figuurtjes. Ik was meteen heel nieuwsgierig naar wat er in zou zitten. En het was een reismok! Zo’n handige mok waar een deksel op zit met een schuifje, zodat je veilig kan reizen zonder de inhoud te verliezen. En hij is ook nog heel mooi groen met de opdruk: “Cheers for spring for life for a growing soul.” De quote komt van een Amerikaanse dichteres, romanschrijfster en essayiste Silvia Plath.

En dan helemaal bijpassend een theezakjesschoteltje! En hij is ook nog in de vorm van een ster. Helemaal volgens het thema staat er “There’s a little witch in all of us” op. Ik vind het een schattig bordje en er wordt ook zeker gebruik van gemaakt. Het schoteltje is gebaseerd op Practical Magic geschreven door Alice Hoffman.

Daarnaast is er nog een supermooi tekenblok. Ik bedoel, zie de foto hierboven. Het boekje ziet er echt super mooi uit met de kleuren en de afbeelding die er op staat. De mooie afbeelding van de heks is gemaakt door Talia Skyles en is gebaseerd op een specifieke tarot kaart.

Ook zit er parfum in deze doos. Het is een interessante geur die gebaseerd is op The Year of the Witching van Alexis Henderson. Ik vind het zelf niet zo’n hele lekkere geur, maar het boek klinkt in ieder geval intrigerend en spannend.

In elke box zit ook een pin die gebaseerd is op het thema. De pin is altijd gebaseerd op het boek dat in de boekenbox zit. Dit keer staat er op “Magic has consequences”. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend over het boek.

Wat een geweldig idee is dit trouwens. Een boekenleggertasje! Het tasje op de foto hierboven is echt super schattig (zie je dat lieveheersbeestje?) en speciaal bedoeld voor boekenleggers. Hij is precies de goede hoogte om allerlei boekenleggers er in te kunnen doen. Zo houd je al je boekenleggers bij elkaar, kun je altijd een nieuwe vinden én liggen ze niet meer overal verspreid. Het tasje is gebaseerd op A Discovery of Witches van Deborah Harkness. Het boek gaat over een heks en een vampier. Klinkt interessant.

En dan nu het boek! Het boek van deze boekenbox is Sweet & Bitter Magic van Adrienne Tooley. Het boek gaat over een heks die is verbannen uit haar coven en is ontdaan van haar capaciteit om liefde te voelen en een source, een persoon die bestaat uit magie zonder dat ze het zelf kan gebruiken. De twee gaan een pakt aan om de vader van de tweede te redden, in ruil voor haar liefde voor haar vader. Het klinkt echt super interessant, dus ik ben erg enthousiast om dit boek te lezen. Daarnaast heeft dit super mooie boek paarse randen van de bladzijdes, zoals je hieronder kan zien en het boek is ook super mooi zonder dust jacket! Echt een pareltje!

En dat was de Owlcrate van de maand maart. Super leuk toch! Ik heb ondertussen een abonnement voor 3 boxen per keer, dus er komen nog zeker een aantal boeken aan. Ben je benieuwd naar wat er in de volgende box zit? Ik in ieder geval wel!