Het is weer vrijdag dus weer tijd voor een nieuwe Friday Five! Dit keer is het thema bedacht door Nienke van BookSomeTea en het thema is boeken waar ik kracht uit haal. Ik vind het heel cool als ik boeken lees waar ik kracht uit haal, omdat dat echt goede boeken zijn met een impact. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Little Women van Louisa May Alcott

Dit is een boek dat gaat over een aantal zussen die aan het opgroeien zijn. De zussen zijn heel verschillend, waardoor het ook interessant is om te zien hoe de zussen samen en afzonderlijk groeien. Het is een krachtig boek, omdat het laat zien hoe verschillend mensen kunnen zijn, omdat het laat zien hoe belangrijk familie is en omdat het laat zien dat je je dromen mag najagen.

Heartless van Marissa Meyer

Dit is een boek dat gaat over de Queen of Hearts uit Alice in Wonderland en het verhaal van voordat zij de Queen of Hearts werd. Ook dit boek laat zien hoe belangrijk het is om je dromen na te jagen. Ik werd ook regelmatig gefrustreerd over dit boek, waardoor het voor mezelf alleen maar belangrijker werd om mijn dromen na te jagen.

Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood

Dit is een zeer bekend boek. Het gaat over een wereld waarin vrouwen weinig tot niks te zeggen hebben. Er zijn verschillende lagen voor de vrouwen en de laagste laag is het zijn van een draagmoeder voor de rijkere mensen. Dit boek is zeer choquerend en het laat mij alleen maar zien hoe belangrijk het is om sterk te zijn als vrouwen en er voor te blijven zorgen dat we onze rechten behouden.

Sterrenlicht van Laini Taylor

Dit is het tweede boek van de Daughter of Smoke & Bone serie. Dat is een serie dat gaat over een andere wereld. Het eerste boek speelde voor een groot deel nog af in deze wereld, maar het tweede boek gaat veel meer over ruzie tussen verschillende groepen personen en wat er gebeurt als er een relatie ontstaat tussen twee mensen van verschillende groepen die tegenover elkaar horen te staan. Het is een fantasy-boek maar het gaat heel goed in op hoe je om gaat met verschillen en hoe belangrijk het is om in vrede te leven.

Man vs. Beast van Robert Muchamore

Man vs. Beast is dan weer een heel ander boek. Dit boek is van de Cherub serie, een serie over kindagenten die opgeleid zijn om te infiltreren in verschillende organisaties. Wat ik altijd cool vind aan deze boeken is dat`ik heel enthousiast word om meer te sporten en mezelf uit te dagen. Dit boek gaat ook nog over dierenmishandeling én organisaties die dit tegen proberen te gaan. Het geeft mij in ieder geval meer motivatie.

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Lees ook vooral de blogs van de volgende mensen voor meer krachtige boeken.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)