Gelukkig Nieuwjaar! Het is weer een nieuw jaar vol met nieuwe mogelijkheden. Maar de Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy verandert niet. Ik blijf elke vrijdag fijn bloggen over boekige lijstjes. Deze week gaat de Friday Five over, hoe kan het ook anders, boeken in 2020. Welke boeken ik wil lezen in 2020? Dat lees je hier!

Daughter of the Pirate King van Tricia Levenseller

Dit boek wilde ik eigenlijk een paar maanden geleden al lezen, maar dat is er nog niet helemaal van gekomen. Ik weet niet veel van het boek behalve dat het onderdeel is van een duologie. En er zullen vast piraten en minstens een vrouw in voorkomen. Ik ben op het moment een boek over een vrouwelijke piraat aan het schrijven, dus het voelt als goede inspiratie voor mijn boek. Daarom wil ik deze vooral in 2020 gaan lezen. En hij klinkt gewoon cool.

De Testamenten van Margaret Atwood

Als er een boek gehypt is het afgelopen jaar dan is dit boek het wel. De Testamenten is het tweede boek van wat eerst een losstaand boek zou zijn. Het eerste boek van deze duologie is Het Verhaal van de Dienstmaagd die heel hard bij mij binnen is gekomen. Interessant, sterk en schokkend. Maar dat maakt ook dat ik dit boek erg graag wil lezen. Ik ben erg benieuwd naar dit boek.

De Appeltaart van Hoop van Sarah Moore Fitzgerald

Als er een boek is waar Joost over gehypt is dan is het wel de Appeltaart van Hoop. Joost van NerdyGeekyFanboy was er heel enthousiast over, dus ik moet hem wel echt een keer gaan lezen. Het boek gaat over een Oscar die vermist is en zijn beste vriendin en zijn broertje gaan naar hem op zoek. En hij schijnt de beste appeltaarten te bakken. Lekker! Dit boek zou gaan over vriendschap, loyaliteit en hoop. Ik ben heel benieuwd.

Mijn versie van jou van Christina Lauren

Mijn versie van jou gaat over een jonge jongen die valt op mannen en vrouwen. Dan wordt hij verliefd op de zoon van een bisschop binnen de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Binnen die kerk is het niet toegestaan om homoseksuele relaties te hebben, dus spanning en sensatie. Én de hoofdpersoon moet een boek gaan schrijven! Maar ik ben op het moment ook een boek aan het schrijven over een meisje uit een Christelijk gezin dat er achter komt dat ze valt op vrouwen, dus dit is goede inspiratie. En ik vind religieuze vraagstukken zeer interessant. Interessant boek dus en ik wil hem graag lezen in 2020.

A Map of Days van Ransom Riggs

A Map of Days is het vierde boek van de Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children serie. Dit is een serie waar ik tot nu toe erg van genoten heb. Ik was dus ook helemaal blij toen ik hoorde dat er nog een vierde boek zou komen, ondanks dat ik het idee had dat de serie was afgelopen. Heel blij dat er nog een boek is, dus ook deze ga ik natuurlijk snel lezen. (Ik had hem al bijna gehaald bij de bibliotheek, maar dat boek is huuuuge).

Dit waren mijn boeken voor deze Friday Five. Ik ben benieuwd hoe snel ik deze boeken uit heb. Houd jij me er aan dat ik ze ook echt ga lezen?

Lees ook de blogs van de volgende bloggers. Deze mensen doen namelijk ook mee met de Friday Five:
Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)