Gelukkig nieuwjaar! Welkom op 1 januari 2020. Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee is het dus ook tijd om vooruit te kijken naar dit nieuwe jaar. Aangezien ik de laatste tijd veel energie heb om te schrijven aan mijn verhalen ga ik jullie iets vertellen over wat mijn schrijfdoelen zijn voor 2020 en hoe ik het ga inrichten.

Simpel: ik wil blijven schrijven.

De eerste is natuurlijk simpel. Ik wil blijven schrijven. Ik heb het gevoel dat het afgelopen jaar echt een goed schrijfjaar was. Ik heb verder gewerkt aan een verhaal waar ik echt al een paar jaar mee bezig ben en ik ben met een geheel nieuw verhaal begonnen. Beide zijn verhalen waar ik zeker aan verder wil werken, omdat ik het idee heb dat ze een goed verhaal vertellen die ook wel iets kunnen toevoegen aan de huidige collectie aan boeken in de wereld.

Een eerste versie van Parrot Piracy afmaken.

Ik heb afgelopen NaNoWriMo (National Novel Writing Month in november) geschreven aan een verhaal over een vrouwelijke piraat en een zoon van een zakenman. Het is een verhaal dat zich afspeelt in een andere wereld waarin er meer water is dan land. Het is een wereld waarin de piraten recht tegenover de rijkelui staan. Er is veel geweld in die wereld, maar de twee zijdes begrijpen elkaar ook niet. En dan ontmoeten Aliana en Peter elkaar en blijkt dat ze onderdeel zijn van een voorspelling. Gaan ze er voor zorgen dat de handelaren de oorlog winnen of de piraten?

Ik vond het echt super leuk om te schrijven, maar het verhaal is nog niet helemaal af. Ik heb de rest van het verhaal voor een groot deel al afgeschreven, maar ik moet nog een paar duizend woorden om het hele verhaal af te schrijven. Dit wil ik in januari gaan doen en misschien nog in een paar maanden erna. Ik heb bedacht om op de NaNoWriMo-website een nieuw doel te maken, waarbij ik voor januari 2020 mijzelf het doel stel om 10.000 woorden te schrijven voor dit project. Dit kan tegenwoordig op de website en ik ben erg benieuwd of dat werkt. In ieder geval kan dit doel mij helpen om het verhaal af te maken.

Versie 3 van Levensles afmaken

Het tweede verhaal waar ik mee bezig ben gaat over een jonge vrouw uit een streng Christelijk gezin die gaat studeren aan de universiteit. Ze gaat voor het eerst uit huis, maakt mee hoe anders de stad is en ze komt er achter dat ze lesbisch is. Ze moet op zoek naar zichzelf, werken aan haar relatie met haar ouders en er achter komen wat ze nu eigenlijk gelooft.

Ik ben al best een tijd bezig met dit verhaal. Ik heb het verhaal 1,5 keer herschreven. Ik ben nu wel zeker over het verhaal zelf. Ik weet het begin, ik weet het einde, maar er moet nog wel veel bijgeschaafd worden. Er moeten nog wat scènes bij, er moeten nog wat scènes af. Er kloppen nog wat dingen niet. Mijn karakters zijn nog iets te plat. Het kost dus nog wel redelijk wat tijd. Dit jaar wil ik voornamelijk in de zomermaanden hier mee verder werken en dan hoop ik na de CampNaNoWriMo’s voor het eerst dit verhaal naar proeflezers te sturen. Dat vind ik best spannend. Ieee.

Ik ben van plan om gebruik te maken van de CampNaNoWriMo’s (of 1 versie) om hier aan te werken. Misschien dat ik voor die tijd al wat doe, maar met de kamp-versies van NaNo kan je ook minuten invullen als doel en dat leent zich dus heel goed voor herschrijven, bewerken en verbeteren van een verhaal. De normale versie in november werkt namelijk alleen met het aantal woorden en dat is voor het herschrijven van verhalen juist weer heel lastig. Ook wat betreft het tijdspad klinkt een CampNaNoWriMo voor mijn Levensles verhaal als een heel goed idee.

NaNoWriMo 2020

Als mijn Levensles verhaal bij proeflezers ligt wil ik gaan beginnen met denken aan NaNoWriMo 2020. Ik vind het cool om voor de echte NaNoWriMo in november ook echt met een nieuw verhaal aan de slag te gaan, dus ik wil ook voor 2020 weer iets nieuws bedenken. (Pin me er niet op vast. Het is nu eind december. Ik kan nog van plan veranderen. Hlep.) Terwijl mijn verhaal bij proeflezers ligt lijkt het sowieso goed voor mij om even met iets compleet nieuws bezig te zijn. Dan kan ik na NaNoWriMo, als de proeflezers klaar zijn met lezen, weer met een frisse blik beginnen aan het gebruiken van de opmerkingen in mijn Levensles verhaal. Maar dat wordt waarschijnlijk 2021. En daar wil ik nu nog even niet aan denken.