Een nieuwe Friday Five! Een dagje te laat weliswaar, omdat ik nog geen tijd had gevonden om deze blog te schrijven, maar dat mag de pret niet drukken. Deze week is het thema: Boeken die ik nog niet voorbij zag komen op Nederlandstalige boekenblogs. Ik denk vooral dat ik boeken wil noemen waarvan ik vind dat deze wel wat meer aandacht mag krijgen. Het thema van deze week is bedacht door Joany van Craving Pages en The Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Nathalie’s Bewustwording – Harm en Yedda den Hertog-Koopmans

Nathalie’s Bewustwording is een nog vrij onbekend boek van Harm en Yedda den Hertog-Koopmans. Een heel interessant boek met veel aspecten van magie en archeologie. Deze serie wordt uiteindelijk een trilogie en er komt aan geen spanning tekort. Ik vind het zelf heel cool om meer te leren over de wereld die Harm en Yedda hebben neergezet. Hoe werkt de magie? Hoe zijn de magiërs verenigd? En hoe werken de andere bovennatuurlijke verschijnselen? Ik ben nu het tweede deel aan het lezen en ook deze leest weer als een trein. Zeker een aanrader!

The Gilded Ones – Namina Forna

The Gilded Ones is nog een ander boek dat ik graag nog wat meer op Nederlandstalige boekenblogs voorbij zou zien komen. Ik heb dit boek gekregen binnen een boekenbox die ik elke maand krijg en het boek sprak me meteen aan. In de wereld, geschetst door Namina Forna, worden alle meisjes op hun zestiende getest. Er wordt gekeken naar de kleur van hun bloed. Als dat goud krijgen ze een toekomst die niet bepaald rooskleurig is, als er al een toekomst is. Deka haar bloed vloeit goud, maar voor haar is er een keuze, binnen het dorp blijven en de consequenties aanzien, of gaan vechten in het speciale leger voor de koning. Klinkt cool, toch? Ik vond het in ieder geval een geweldig boek, dus ik vind dat meer mensen hem moeten lezen.

De School voor Magisch Begaafden – E. Rose Sabin

Als je nou helemaal fan bent van boeken met scholen voor mensen die magie kunnen, dan moet je sowieso ook De School voor Magisch Begaafden gaan lezen. Met een vader die niets van magie wil weten, krijgt Tria het toch voor elkaar om te gaan studeren op een school voor magisch begaafden. Ze leert super veel over magie, hoewel ze voor zichzelf nog niet kan ontdekken waar haar talenten liggen. Haar kamergenoot is echter niet heel gezellig. Ze hebben al snel ruzie met elkaar. De spanning loopt hoog op en op een gegeven moment moet Tria alles op alles zetten om de school en haar nieuwe vrienden te redden. Het is een cool boek. Een interessant boek en een verfrissend boek, omdat het een magische school is, maar zeker niet de standaard school die je gewend bent.

Eve of Man – Giovanna en Tom Fletcher

Eve of Man is nog zo’n boek die best wat vaker voorbij mag komen op Nederlandse boekenblogs. Ik vond dit namelijk een heel cool boek van twee geweldige schrijvers. Eve of Man gaat over Eve. Nadat er al jaren geen meisjes meer zijn geboren is Eve het eerste meisje. Dat betekent dat zij de redding zou moeten zijn voor het menselijke ras. Want als er geen vrouwen meer zijn… Maar om Eve te beschermen wordt ze in isolatie geplaatst. Ze ziet alleen haar moeders, oudere vrouwen die voor haar zorgen en die haar les geven. En Holly, een hologram vriendin die er altijd is als ze haar nodig heeft. Eve vindt het allemaal prima en ondergaat haar lot. Totdat ze Bram ontmoet. Want is het niet veel fijner om gewoon vrij te zijn? Echt een geweldig boek en ik hoop dat deze snel vertaald gaat worden naar het Nederlands.

De Jasmijnzussen – Corina Bomann

De Jasmijnzussen is een boek dat ik een tijdje geleden op goed geluk heb gekocht en het was echt geluk, want het boek was echt super intrigerend. Het boek gaat over Melanie Sommer die na een ongeluk van haar verloofde een tijdje bij haar overgrootmoeder Hanna blijft logeren. Hanna vertelt in die tijd over haar leven. Van het exotische Saigon naar het duistere Berlijn. Haar verhaal is zo indrukwekkend en ook de invloed op Melanie is duidelijk te merken. Ik vind dit boek echt een aanrader en ik vind dat meer mensen het boek zouden moeten lezen.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Er zijn veel boeken die ik meer bekendheid zou willen geven en dat gaat ook vast wel gebeuren bij nieuwe blogs. Laat me vooral weten of jij deze boeken hebt gelezen of dat je bereid bent om een van deze boeken op te pakken. Wil je nu meer boeken vinden waar nog niet veel over verteld wordt. Kijk dan vooral op de volgende blogs. Deze mensen doen ook mee aan de Friday Five en wellicht zitten er nog mooie pareltjes tussen.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)