Weer vrijdag! Dat betekent bijna weekend, maar ook tijd voor de Friday Five! Het thema van deze week gaat over personages die ik een dag zou willen zijn. In wiens huid zou ik voor een dag willen kruipen? In welke wereld zou ik een dag terecht willen komen? Dat lees je in deze blog! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Nathalies Bewustwording – Harm en Yedda Den Hertog-Koopmans

Nathalies Bewustwording is een boek waar hele goede vrienden van me aan hebben meegeholpen. Daarom kan ik natuurlijk het niet laten om te vertellen over het coole boek! In dit boek komt Nathalie er achter dat ze magie kan gebruiken. Haar vader komt te overlijden en de oude vrienden van haar vader hebben deze krachten ook. De wereld is anders dan het lijkt, maar niet alle mensen uit haar vaders leven hebben het beste met haar voor. Ik vind het een heel cool boek en deel twee komt ook snel uit! Maar om Nathalie voor een dag te zijn lijkt me heel cool (al is het alleen maar om voor een dag motor te kunnen (en durven) rijden). Maar de magie die ze gebruikt lijkt me ook heel cool. Het is heel anders dan de bekende magie uit bijvoorbeeld Harry Potter, dus het is ook nog eens heel interessant.

Artemis Fowl – Eoin Colfer

Artemis Fowl is ook een heel cool boek. Het gaat over Artemis Fowl, die heel intelligent is en soms een beetje vervelend. Hij is meestal niet heel emotioneel, waardoor ik hem helemaal niet zou willen zijn. Het karakter dat ik veel cooler vind is Captain Holly. Ik bedoel, ze is een captain. Ze is een fee en ze is op een missie naar de oppervlakte. Ik vind haar echt zo cool. Ze gebruiken geweldige apparatuur en ik vind haar gewoon leuk als persoon. Ook zou ik gewoon meer willen leren over de wereld enzo (al kan ik daarvoor ook de rest van de boeken lezen). Ja, haar zou ik wel voor een dag willen zijn.

Warcross – Marie Lu

Warcross is een verhaal dat zich afspeelt in het Tokyo van de toekomst. Alles is nieuwer en geavanceerder. Er zijn nu speciale brillen die een soort overlay over onze eigen wereld heen plaatsen. Je zit eigenlijk in de echte wereld in een videogame. Je krijgt experience als je nieuwe dingen ontdekt, als je een nieuwe stad bereikt, enzovoort. Er is ook een hele game die wordt gedaan met de brillen. De hoofdpersoon, Emika Chen, vind ik echt geweldig. Ze is super stoer én ze leeft in deze coole wereld. Ik wil meer. Het enige wat ik zou veranderen is haar twijfels over of ze nou wel of niet moet daten. Wees niet zo twijfelkonterig en doe het gewoon! Maar daarvoor kan ik haar een dag zijn, toch?

Daughter of the Pirate King – Tricia Levenseller

Daughter of the Pirate King heeft nog zo’n stoere hoofdpersonage. Alosa is de dochter van een belangrijke piraat en van een meermin. Dat geeft haar speciale krachten, wat natuurlijk al helemaal geweldig is. Maar daarnaast is ze ook nog gewoon super stoer. Ze is namelijk de kapitein van haar eigen schip! Haar crew bestaat voornamelijk of alleen maar uit vrouwen, wat haar nog meer geweldig maakt. En dan woont ze ook nog in een coole wereld op zee. Ik vind haar geweldig. En het is ook nog goed voor me om voor één dag haar zelfvertrouwen te hebben. Gaat me vast helpen in mijn eigen leven!

Truly Devious – Maureen Johnson

En last but not least: Stevie Bell uit Truly Devious. In Truly Devious wordt verteld over de oude eigenaar van Ellingham Academy. Hij was een miljonair die de school had opgericht. Echter niet lang na de opening worden zijn vrouw en dochter ontvoerd. Ze willen geld zien, maar de vrouw wordt later toch dood gevonden. De dochter is nooit weer gevonden. Stevie Bell gaat jaren later naar de school om één mysterie op te lossen. Het mysterie van de onopgeloste dubbele moord. En wat is er met de dochter gebeurd? Het lijkt me al super cool om op die school te zijn. Het is een school waar de leerlingen samen wonen op de campus. Ze zijn allemaal ingedeeld in een van de woningen op het terrein. Ze zijn bijna compleet afgesloten van de buitenwereld. De gebouwen zijn majestueus. En dan is Stevie Bell ook nog een true-crime enthousiasteling. Het lijkt me heel cool om zo veel te weten van mysteries en detective werk. En om dan ook nog op zo’n coole plek te zijn… geweldig.

En dit was mijn Friday Five voor deze week! Wil je nu ook weten in wiens huid anderen willen stappen? Lees dan ook de volgende blogs. Deze mensen doen ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)