Het is vrijdag, dus weer tijd voor een Friday Five! Het thema van deze week vind ik heel cool, namelijk toneelstukken en musicals. In deze blog lees je welke boeken ik als toneelstuk of musical zou willen zien. Het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea en de Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

De Jasmijnzussen van Corina Bomann vond ik een heel indrukwekkend boek. Het gaat over een oudere vrouw met een Vietnamese achtergrond. Ze praat met haar achterkleindochter over haar verleden en dat verleden is zeker niet niks. Het verhaal is heel interessant en overweldigend, maar ik denk dat het heel goed tot zijn recht komt als een toneelstuk. Het laat denk ik heel goed de verschillen zien tussen de verschillende plekken waar de vrouw is geweest.

Heartless van Marissa Meyer is nog een boek dat ik wil noemen. Dit is een boek dat is gebaseerd op de Queen of Hearts van Alice in Wonderland. Catherine wil helemaal niet trouwen, en al helemaal niet met de koning. In plaats daarvan wil ze bakken, lekkere dingen maken. Toch gaat alles niet zoals ze had gepland en had gewild. Ik denk dat dit boek heel mooi is als een musical. Het is deels heel vrolijk, maar er zit ook liefde en dood in. En ik denk dat de decors echt verschrikkelijk mooi en overweldigend kunnen zijn.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs lijkt me ook heel indrukwekkend op het podium. Ik denk dat het heel cool is om de kinderen op het podium te krijgen en ik denk dat er hele coole special effects aan te pas kunnen komen. De decors lijken me dan ook geweldig en ik denk dat het verhaal ook heel mooi tot zijn recht kan komen op een podium.

The Miniaturist van Jessie Burton lijkt me ook interessant voor het podium. Dit boek vindt plaats in Amsterdam van de 17e eeuw. Een meisje wordt uitgehuwelijkt aan een rijke zakenman. Ze komen in een mooi herenhuis te wonen, maar er gebeuren wat rare dingen die Nella niet kan verklaren. Ze voelt zich dan ook niet helemaal thuis als de vrouw des huizes als een meisje van achttien. Het is een interessant verhaal en ik denk dat deze goed tot zijn recht komt op een podium. Vooral de decors en de kledingkeuzes lijken me erg cool.

Een toneelstuk in een toneelstuk, dat lijkt me interessant. In When The Curtain Falls van Carrie Hope Fletcher wordt er toegewerkt naar een belangrijk toneelstuk. Dat toneelstuk is al eerder opgevoerd, namelijk in 1952. Toen viel de première in het water toen een van de hoofpersonen de avond niet overleefde. Nu in de 21e eeuw wordt het toneelstuk opnieuw opgevoerd, maar gaat het deze keer wel goed? Dit verhaal is super interessant, maar ik denk ook dat het mooi is voor op het toneel. Omdat een groot deel van het boek zelf ook op het toneel plaatsvindt, kan je daar heel mooi gebruik van maken. Ook komt dan het verhaal ook goed tot zijn recht, omdat de sfeer van het toneel al in het theater hangt.

Dit was mijn Friday Five van deze week. Welke boeken zouden jullie graag als een toneelstuk of musical willen zien? En ik ben erg benieuwd naar welke boeken je al hebt gezien als toneelstuk! Lees daarnaast ook de blogs van mijn medebloggers.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)