Het is de dag na halloween, dus natuurlijk gaat het deze Friday Five over griezelen. De Friday Five is een rubriek dat georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is natuurlijk: Boeken met griezelige wezens.

Het boek waar ik eigenlijk meteen aan moet denken is Een Verschrikkelijke Schoonheid van Libba Bray. In dit boek kwamen een aantal vage, aparte en griezelige beesten voor. Er is iets met andere werelden en de waterspuwers zien er ook heel eng uit. Ja, dit is een typisch boek met griezelige wezens.

Verschijning van Joany de Vries moet ik natuurlijk ook noemen. Dit is een boek van een van mijn medebloggers (ga ook vooral naar haar website hier beneden) dat ook gaat over een andere wereld. Hierin komen ook griezelige wezens voor die voor een groot deel zijn gebaseerd op mythologie. Joany heeft het in haar boeken over hiplichtjes, kluddes en duivels. Allemaal heel creepy, maar met een boek over Geestenjagers is dat denk ik normaal.

Een ander boek met griezelige wezens is Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs. Dit is een heel interessant boek, waarbij bijzondere kinderen in tijdloops verblijven. Ze wonen in een loop waarbij de tijd zich de hele tijd herhaalt. Jacob komt op bezoek om meer te leren over zijn opa, die ook bij de kinderen is geweest. Jacob kan hollowgasts zien, vreemde wezens die bijzondere kinderen eten. Heel creepy en griezelig. En ze zijn ook gewoon super lelijk en vies. Brrrr.

Cirque du Freak is een typisch Halloween boek voor mijn gevoel. Het is creepy, scary en er komen wat aparte wezens in voor. Natuurlijk zitten er vampiers in, maar er zijn ook aparte wezens die Little People worden genoemd. Deze wezens hebben echt hele aparte beschrijvingen en die zijn stiekem een beetje creepy.

Het laatste boek dat ik wil noemen is een Harry Potterboek, namelijk Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Dit is een boek waarin de … heel aanwezig zijn. Deze wezens kunnen je ziel opzuigen! Deze wezens kunnen al je geluk van je afpakken totdat je een hoopje wanhoop bent. Dat zijn pas griezelige wezens!

Dit was mijn Friday Five van deze week. Lees vooral de blogs van mijn medebloggers. En voor de mensen die het een dag later vieren, happy Halloween!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)