Het is weer vrijdag, dus tijd voor een nieuwe Friday Five. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week ligt dit bij mijn hart, namelijk Harry Potter! Het gaat over Hogwarts houses, namelijk welke boeken passen bij mijn Hogwarts huis. Mijn Hogwarts huis is sinds het begin Huffelpuf, dus ik pak boeken die bij dat huis passen. Ik zie mijn huis als een warm huis, waarbij vriendschap en eerlijkheid heel belangrijk is. Ik heb daarom boeken gepakt die voor mijn gevoel een hele warme uitstraling hebben. Het thema van deze dag is bedacht door Joany van Craving Pages.

Little Women – Louisa May Alcott

Dit is een boek dat warme herinneringen bij de ophaalt. Het gaat over een familie die een tijdje terug van een rijke familie naar een meer middelmatige familie zijn gegaan. Ze moeten het opeens met een stuk minder doen dan eerder. Dan gaat ook de vader van de familie weg en is alles anders. Het is een boek over familie, liefde, vriendschap, jezelf ontdekken enzovoort. Het is echt een fijn liefdevol boek om te lezen.

Robijnrood – Kerstin Gier

Robijnrood is een boek dat ook warme gevoelens bij mij naar boven haalt. Het is een boek over tijdreizen. De familie van Gwen is nogal apart. Ze heeft een familie die ze nogal vervelend vindt, maar wanneer ze er achter komt dat zij het gen in de familie heeft om te tijdreizen gebeuren er allerlei dingen. Dit boek is heel leuk. Er zit aardig wat actie in, maar het voelt als een heel knus boek en daarom vind ik het boek zeker bij Huffelpuf passen.

All That She Can See – Carrie Hope Fletcher

Dit is een boek dat ook heel fijn is om te lezen. Het is een boek dat verschillende emoties combineert met gebakjes. De hoofdpersoon, Cherry, kan Meddlums zien, wezentjes die bij personen horen en de gevoelens van de persoon voorstellen. Die wezentjes laten aan Cherry zien hoe de persoon zich voelt. Zij kan deze gave dan gebruiken om haar klanten precies dat te geven wat ze nodig hebben. Maar dan gebeuren er ook duistere dingen die haar tegen willen werken. Het is een heel interessant boek, spannend, maar vooral ook heel lief met de kleine wezentjes en de lekkere taartjes.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Eleanor & Park gaat over twee jonge mensen die elkaar tegen komen in de schoolbus. Eleanor is net nieuw in de woonplaats en ze valt wat buiten de boot. Haar familiesituatie is wat ingewikkeld, waardoor er nogal wat problemen zijn. Dit boek gaat over de liefde die er tussen Eleanor & Park ontpopt. Het is echt een heel mooi en interessant boek die me alle gevoelens geeft. Ik vind ook dit boek heel goed bij Huffelpuf passen.

Turtles All the Way Down – John Green

Als laatste heb ik Turtles All the Way Down van John Green. Dit boek gaat over een meisje met een dwangstoornis. Het gaat erover hoe deze dwangstoornis eigenlijk haar leven overheerst. Het gaat ook over eerlijk zijn, vriendschap, hoe gaat je vriendschap verder als je problemen hebt. Het is echt een heel interessant boek. Ik heb er erg veel aan gehad.

Dit waren mijn Huffelpuf boeken. In welke Hogwarts huis zit jij? En welk boek vind jij daar bij passen? Zeg het vooral in de reacties! En als je nog verder wilt lezen over boeken en Hogwarts huizen, lees dan ook de blogs van mijn medebloggers.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)