Soms is er een boek dat je zo grijpt dat je ze zo snel mogelijk uit moet lezen. Dat je het boek niet weg kan leggen. Het thema van de Friday Five van deze week is: Boeken die je in één zit hebt uitgelezen. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is bedacht door Monica van My Perfect Book Life. Hierbij de boeken die ik voor dit lijstje heb bedacht.

1. Beautiful Chaos – Kami Garcia en Margaret Stohl
Beautiful Chaos heb ik nog niet zo lang gelezen, namelijk bij de 24 in 48 Readathon. Het is één van de boeken die ik heb gelezen in 24 uur en ik vond het echt een geweldig boek! Ik kon hem niet neerleggen, wat zeker iets goeds is wanneer je bezig bent met een leesmarathon. Deze serie is spannend, interessant en gewoon super leuk!

Beautiful Chaos

2. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs
Ik had al veel over dit boek en deze serie gehoord, die ook wel De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine heet in het Nederlands. Dit boek is ook super spannend en intrigerend. Het verhaal gaat over bijzondere kinderen. Kinderen die speciale gaven hebben. Kinderen die anders zijn. Er zit een heel spannend verhaal aan vast met slechterikken en ontdekkingstochten, dus het is echt super leuk! Daarom heb ik hem ook in één keer uitgelezen.

Miss Peregrine's home of peculiar children

3. Cirque du Freak – Darren Shan
Ik moet eerlijk zijn. De eerste paar bladzijden van deze serie vond ik verschrikkelijk. De hoofdpersoon, Darren, vertelt over hoe er spinnen bij hem naar binnen glippen. Brrr. Maar wanneer deze scene voorbij is wordt het boek echt super leuk. Het boek gaat over een circus, daar begint het in ieder geval mee. Maar in de rest van deze serie wordt het zo veel meer. Er is intrige, spanning en sensatie. Ik heb dit boek in één keer uitgelezen, na de eerste paar bladzijden dan.

Cirque du Freak

4. Het Geheim van Penumbra’s Boekwinkel – Robin Sloan
Boekenwinkels! Ik houd van boekenwinkels! En dat is ook de reden dat ik destijds dit boek heb opgepakt. Dit boek heet in het Engels Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore, 24 uur! Een boekenwinkel dat 24 uur open is! Ik wil hier sowieso heen, maar dit boek is meer dan een boek over een boekenwinkel. Er zitten allerlei elementen in die verrassend zijn en precies in mijn straatje vallen. Van alleen maar een 24-uurs boekwinkel kwam er alleen maar meer dingen bij die ik interessant. Daarom kon ik dit boek ook niet wegleggen.

Het geheim van Penumbra's Boekwinkel

5. The Recruit – Robert Muchamore
De Cherub serie van Robert Muchamore is een van mijn favorieten. Ik ben deze serie begonnen te lezen toen ik nog best wel jong was en ik ben nog steeds bezig met de serie. Het gaat over kindspionnen. Kinderen worden op een campus opgeleid om spion te worden. En ze hebben ook meteen missie’s. Want wie verdenkt nou een kind van spioneren. Niemand toch? Behalve ik nu want ik heb al aardig wat boeken verslonden van deze serie! De boeken zijn spannend en ze geven me altijd de motivatie om meer te gaan sporten en te trainen enzo. Maar deze boeken zijn zo geweldig. Elke keer wanneer ik er een begin kan ik bijna niet meer stoppen met lezen en vind ik het jammer dat hij uit is.

The Recruit

Welke boeken heb jij in één ruk uitgelezen? Welke kon jij niet meer weg leggen?

Als je meer wilt lezen over boeken die je niet weg kan leggen, die je wel uit móét lezen, kijk dan op de blogs van de volgende personen, want zij doen ook mee aan de Friday Five!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)