Vandaag ga ik op vakantie! Nou ja, op het moment dat deze blog online komt. We vertrokken vandaag vroeg in de ochtend, dus natuurlijk schrijf ik deze blog voordat hij online komt. En wat kan je dan beter doen in de vakantie dan lezen. Het thema van deze Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, is dan ook boeken om mee te nemen op vakantie. Dit thema is bedacht door Samantha van Bookish Villainy.

1. All That She Can See – Carrie Hope Fletcher
Als ik op vakantie ga dan wil ik fijne lichte boeken lezen. Niet te zwaar, maar vooral verfrissend en luchtig. Daarom is het eerste boek op het lijstje van deze week All That She Can See. Dit is een zeer luchtig boek. Er zit wel degelijk spanning in, maar tegelijkertijd is het vooral lekker weg te lezen.

All That She Can See

2. Verkikkerd – Lisette Jonkman
Verkikkerd is het tweede boek op mijn lijstje. In de vakantie vind ik het fijn om meer contemporary te lezen. Meer te lezen over het ‘echte’ leven in plaats van dikke fantasyboeken waar je je door alle plaatsnamen en religie en samenlevingsnormen heen moet worstelen. Verkikkerd gaat over een meid die gaat studeren en in een nerdy studentenhuis terecht komt. Luchtig, fijn, en herkenbaar, waardoor het fijn is om deze lekker te lezen.

Verkikkerd - Lisette Jonkman

3. Panic – Lauren Oliver
Panic is een spel dat jongeren in Carp hebben opgezet. Het dorpje is afgezonderd van de buitenwereld. The middle of nowhere. Dus elke zomer spelen alle afstuderende jongeren dit spel. Een gevaarlijk spel, maar er is ook veel mee te winnen. Dit boek is spannend, maar tegelijkertijd speelt het zich af in de zomer, waardoor het heel fijn is om dit boek in de zomer te lezen.

Panic by Lauren Oliver

4. The Son of Neptune – Rick Riordan
Welk boek kan je in de zomer beter lezen dan een boek over de zoon van Poseidon, de god van de zee. Want als je een beetje verkoeling nodig hebt dan is het fijn om een boek over halfgod te lezen, toch? Of word je er alleen maar warmer van als je leest over de knappe Percy Jackson. Ik vind deze serie geweldig. Ik lees hem heel graag en daardoor is het ook fijn voor in de vakantie. Lekker herlezen, al weten wat er gebeurd, maar tegelijkertijd weer verrast worden. Geweldig.

The Son of Neptune

5. Paper Towns – John Green
Paper Towns lijkt me ook heel fijn voor in de vakantie. Het is een redelijk spannend boek, maar net zoals in Panic is het ook een spannend boek. Het gaat over Q, Quentin, die verliefd is op zijn buurmeisje Margo. Maar na een nacht waarin ze hard bezig zijn om al Margo haar vijanden terug te pakken verdwijnt ze. Q gaat op zoek om haar te vinden, wat leidt tot een roadtrip. Het is een fijn boek voor in de vakantie, omdat het spannend, maar ook luchtig is. Er zit een roadtrip in, en wie wil dat nou niet!

Paper Towns

Dit waren de boeken voor de Friday Five van deze week. Als je nog meer wilt lezen, dan kun je kijken op de blogs van de anderen die meedoen aan deze rubriek. En dan ga ik nu verder met vakantie vieren. En lezen.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)