Deze week gaat hebben we weer een Friday Five waarbij het niet over mensen gaat. Het thema van deze Friday Five, een rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, gaat over niet-menselijke perspectieven. Dit thema is bedacht door Joany van Craving Pages. Veel leesplezier!

Het eerste boek dat ik heb gevonden is The Hobbit van J.R.R. Tolkien. Natuurlijk is dit boek niet in het perspectief van een mens, maar een hobbit! Bilbo Baggins gaat op zoek naar de mountain en de draak. Hobbits zijn mensachtig, maar zijn kleiner, houden veel van eten en hebben harige voeten. Geen mensen dus.

Het volgende boek dat ik wil noemen is Firelight van Sophie Jordan. Dit boek gaat over draken. Of nou ja draki, afstammelingen van draken die in mensen kunnen veranderen. In het boek wil Jacinda vrij zijn, maar ze komt Will tegen die met zijn familie jaagt op haar soort. Toch zorgt hij dat er iets in haar vrij komt. Dit is een heel magisch boek. Ik vond hem niet altijd even goed, maar het is een interessant verhaal en magisch om te lezen.

Vampire Academy van Richelle Mead is, en dat had je vast niet gedacht, een serie over vampieren. Dit is een van mijn favoriete boeken en een van de redenen daarvan is Dimitri Belikov, waar ik een hele grote fan van ben. Maar de serie is ook heel leuk en stoer en interessant. Het is een vampierenverhaal, maar er zit ook veel politiek in, wat het ook weer interessant maakt.

Good Omens van Terry Pratchett en Neil Gaiman heb ik nog maar net gelezen en dit boek wordt voor een groot deel niet verteld door mensen. Dit boek wordt voornamelijk verteld vanuit de ogen van Aziraphale, een engel en Crowley, een demon. Zij vertellen over het einde van de wereld en hoe het allemaal mis gaat. Vooral omdat ze de Antichrist kwijt zijn.

Rick Riordan is een van mijn lievelingsschrijvers en daarom is The Lost Hero een van mijn lievelingsboeken. In de serie Heroes of Olympus wordt geschreven over halfgoden. Romeinse en Griekse. Dit eerste boek begint met Jason, een zoon van Jupiter. Jason is zijn herinneringen kwijt en komt op een schooluitje van een school die hij zich niet kan herinneren en hij heeft opeens een relatie met iemand die hij niet kent. Maar wie is hij zelf eigenlijk?

Dit was de Friday Five van deze week. Wil je nog meer boeken die niet uit een menselijk perspectief zijn geschreven, lees dan ook de blogs van mijn medebloggers hieronder!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)