Het is al weer oktober. En dat betekent dat het bijna tijd is voor NaNoWriMo, National Novel Writing Month. In november probeer ik, samen met nog duizenden anderen van over de hele wereld, om 50.000 woorden te schrijven aan een verhaal. Ik heb hier al een paar keer eerder aan mee gedaan. Ik heb het een paar keer gehaald en ik heb het een paar keer niet gehaald, maar dit keer ga ik het weer proberen. In deze blog lees je waar ik aan zit te denken.

Ik ben al een aantal jaar bezig met hetzelfde verhaal. En aangezien het bij NaNoWriMo de bedoeling is om een NIEUW verhaal te schrijven heb ik dus ook een nieuw idee nodig. Maar wat? Dit jaar werk ik full-time, dus daar moet ik zeker rekening mee houden. Ik heb in november geen tijd om uitgebreid te gaan nadenken over wat ik wil gaan schrijven. Nee. Ik moet SCHRIJVEN. Door tikken zonder er al te veel bij na te hoeven denken. Dus ik heb een plan nodig.

En toen dacht ik aan mijn Patreon verhaal. Voor de mensen die het niet weten: ik heb een Patreon pagina. Hierop kan je geld doneren aan mij en in ruil daarvoor krijg je verhalen die niet zomaar hier op de website komen te staan. Ik deel ze niet zomaar, dus het is exclusief voor Patreons. Ik heb daar een verhaal lopen over piraten. Het is een fictieve wereld waarin er veel meer water is, maar er is ook land, waar de meer rijke handelslieden wonen. Maar wanneer Peter, de zoon van een rijke handelaar, wordt ontvoerd door een stel piraten leidt dit tussen een clash van twee werelden die zorgt voor veel roering in de wereld. Het eerste hoofdstuk kan je hier lezen.

De ideeën voor dit verhaal liggen er wel, maar tot nu toe heb ik nog maar een paar hoofdstukken geschreven. Ik kwam er gewoon niet aan toe om de rest te schrijven. Maar nu komt daar dus verandering in. Ik wil voor NaNoWriMo dit verhaal gaan schrijven. Dit betekent niet alleen dat ik eindelijk een keer verder kom in het verhaal, maar ik kan tegelijkertijd mijn verhaal delen met mijn Patreons.

En nu komt dan ook meteen het eerste probleem. De eerste drie hoofdstukken staan namelijk al online… Maar ik wil een nieuw verhaal schrijven. En ik wil wel alle woorden tellen die ik heb geschreven in het verhaal. En ik wil niet valsspelen door woorden te tellen die ik niet in november dit jaar heb geschreven. Struggles, struggles, struggles. Maar ik denk dat ik er uit ben!

Ik ga opnieuw beginnen met dit verhaal. Zo veel heb ik nog niet geschreven, dus het is niet erg als ik opnieuw moet beginnen. De ideeën zijn nu toch geboren. Bovendien kunnen mijn Patreons best wel er overheen komen om opnieuw te lezen. Het verhaal gaat dan misschien wat anders, maar al mijn Patreons (ik heb er zo veel) kunnen dat vast wel aan.

En nu probleem twee. Dit boek is Engels. Ik bedenk me dit pas nu ik dit schrijf, maar mijn Patreon pagina is Engels, dus dat betekent dat ik het verhaal ook in het Engels moet schrijven. Ik heb nog nooit meegedaan aan NaNoWriMo met een Engels verhaal. Daar moet ik wel even aan wennen en misschien komen er ook nog wel struggles. Maar ik kom er vast wel uit. Het is in ieder geval weer een nieuwe uitdaging.

Dus dat is mijn plan voor NaNoWriMo van dit jaar. Ik heb er veel zin in. Ik wil deze maand nog een beetje voorbereiden, zodat ik met goede moed kan beginnen. Dus terwijl ik me voorbereid mag november nog wel even op zich laten wachten, maar als ik er klaar voor ben, kom maar met die maand!