Vrijdag! Bijna weekend en weer tijd voor een nieuwe Friday Five. Een rubriek van Joost van NerdyGeekyFanboy over boekige lijstjes. Het thema van deze week is boeken die zich afspelen in het verleden. Dus ik ben door mijn Goodreads lijst gegaan om boeken te zoeken die zich afspelen in het verleden.

De Jasmijnzussen van Corina Bomann speelt zich voor de helft af in het verleden. Het verhaal gaat over een jonge vrouw wiens man in coma raakt. Ze gaat naar haar grootmoeder en overgrootmoeder om bij te komen en daar raakt ze aan de praat met haar overgrootmoeder die verhalen vertelt over haar jeugd in Vietnam, Duitsland en Frankrijk. Haar verhaal is heel intrigerend en ik vond het dan ook een fijn boek om te lezen.

De serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine geschreven door Ransom Riggs speelt zich niet volledig in het verleden af, maar wel voor een groot deel. Er is zelfs een timeloop van één dag die steeds weer terug komt en een deel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is zeker een hele interessante serie.

When the curtain falls van Carrie Hope Fletcher is een boek dat heen en weer gaat tussen de huidige tijd en 1952. In beide komen hetzelfde toneelstuk naar voren die in 1952 slecht af liep. het verhaal was ongelooflijk interessant en het was cool om te lezen over het toneelleven, inclusief die van tientallen jaren geleden.

Een boek dat ik een aantal keren heb gelezen en waarvan ik de film ook al een paar keer heb gezien is Kruistocht in Spijkerbroek geschreven door Thea Beckman. Wie kent dit boek nou niet? Ik vond dit boek altijd super geweldig en ook het lezen over kruistochten is heel interessant.

Het huis aan de gouden bocht is een boek geschreven door Jessie Burton dat zich afspeelt in 1686. Nella Oortman trouwt met een VOC-koopman en ze komt te wonen in Amsterdam aan de Herengracht. Het verhaal is heel interessant. Nella is nog heel jong, wat het licht schokkend maakt, maar wat ook veel laat zien over die tijd en hoe het was om in die tijd te leven. Ik laat niet al te veel los over dit boek in verband met spoilers, maar het poppenhuis dat ze krijgt is heel interessant.

Dit waren de boeken van het lijstje van deze week. Wil je nou meer boeken vinden die zich afspelen in het verleden. Lees dan ook de blogs van mijn collega-bloggers:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)