Schrijven! Mijn grote passie en dat wat ik geweldig vind om te doen. Daarom wil ik er graag meer mee. Meer schrijven, meer oefenen en meer delen. Ik zat al een tijdje na te denken over de manieren waarop ik mijn eigen schrijfsels kan verbeteren. Manieren om meer te worden dan die vrouw die ook nog schrijft. Het is mijn droom om een schrijfster te worden. Maar hoe? Patreon kan mij daar misschien mee helpen.

Patreon is een website waarop creatievelingen hun creatieve uitspattingen delen. Het is een website waarop podcasts worden gedeeld, tekeningen worden tentoongesteld en video’s worden gemaakt. Patreon is een manier om deze creators te ondersteunen. Het is namelijk niet altijd mogelijk om rond te komen van creatieve banen. En Patreon probeert dat mogelijk te maken.

En nu deel ik graag met jullie mijn pagina: https://www.patreon.com/Riannew. Dit is de pagina waarop ik Engelstalige verhalen deel die ik heb geschreven. Zo heb ik een aantal korte verhalen geschreven die ik al op mijn pagina heb geplaatst, maar ik ben ook begonnen met een doorschrijfverhaal, of in het Engels een serialized story. Dit is een verhaal waarvoor ik één keer in de zoveel tijd een hoofdstuk deel met mijn volgers. Het eerste hoofdstuk kan iedereen al lezen. Deze vind je op de volgende pagina: Klik hier.

Maar waarom? Ik houd van schrijven. Echt heel erg veel. Ik heb aardig wat verhalen geschreven in mijn leven. Korte verhalen, maar ik heb ook een paar lange verhalen geschreven met NaNoWriMo, National Novel Writing Month, waarvoor ik in de maand november heb geprobeerd om 50.000 woorden te schrijven. Ik wil meer met mijn verhalen. Beter worden. Er iets mee durven. Het is me namelijk nog nooit gelukt om ook werkelijk iets te publiceren. Ik heb nog nooit iets naar een uitgever gestuurd. Het enige wat ik heb gedurfd is het laten lezen aan mijn vriend, maar ik denk dat het nu tijd is om de volgende stap te nemen.

Wat ik schrijf? Ik schrijf van alles! Het eerste verhaal dat ik heb geschreven op Patreon, dat je hier kan vinden, gaat over een moeder eend die haar kleine eendjes naar de grote wereld brengt. Het is heel schattig en lief en ook wat grappig. Ik vond dit verhaal heel leuk om te schrijven, maar er zijn ook meer serieuze verhalen. Verhalen over het verliezen van familieleden, bijvoorbeeld. Rouw, stress, depressie, maar ook liefde. Het lijkt me ook super cool om in de toekomst wat meer uit mijn comfort zone te raken en bijvoorbeeld horror-achtige verhalen te schrijven of meer science fiction. Dit heb ik nog nooit geprobeerd. Met behulp van Patreon zou het mogelijk zijn om nieuwe dingen uit te proberen.

Dus ik heb een Patreon opgezet. Dit is mijn manier om mijn verhalen te delen. Te ontdekken wat mensen er van vinden. En hopelijk krijg ik wat tips, motivatie en misschien een beetje hulp om van mijn droom, boeken schrijven én uitgeven, werkelijkheid te maken.

Maar hoe? Het idee van mijn Patreon is simpel. Je kan geld geven. Dit is 1 dollar of 3 dollar per maand (ongeveer €0,89 of €2,66). Daarmee krijg je toegang tot mijn verhalen. Je kan meer informatie krijgen over de verhalen die ik schrijf. Achtergrondverhalen. Een kijkje achter de schermen. Ik kan heel veel delen op deze website en ik denk dat dat het ook heel leuk maakt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een community van Patrons op te bouwen. Patrons, mensen die mij steunen, kunnen namelijk ook met elkaar praten en discussiëren.

Dus zou je mijn verhalen willen lezen? Zou je mij willen helpen? Word dan mijn Patron! Ik zou je heel erg dankbaar zijn.