Het is weer vrijdag dus er is ook weer een nieuwe Friday Five. We zitten weer in een oneven week, dus dat betekent dat er weer een letter op het menu staat. De letter M! Deze week dus 5 boeken met de letter M. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

The Memory Police van Yōko Ogawa

The Memory Police is een heel interessant boek over een andere wereld, een andere tijd of misschien een andere plek op de wereld waar eens in de zoveel tijd een specifiek ding ‘verdwijnt’. Eens in de zoveel tijd wordt iedereen wakker met het gevoel iets te missen, maar wat het is weet niemand. Het kan van alles zijn. Vogels verdwijnen, en opeens zijn er geen vogels meer, boten verdwijnen en het heeft allemaal steeds meer impact. Toch zijn er een aantal mensen die zich alles herinneren en zij moeten onderduiken, omdat ze anders meegenomen worden. Het idee is erg intrigerend. Het enige wat ik miste aan het boek was wat achtergrond. Waarom is dit zo gekomen? Wie doet dit? Hoe werkt het? Er waren nog veel vragen en de antwoorden daarop miste ik wel. Verder een heel interessant concept en de moeite waard.

Magnus Chase and the Gods of Asgard van Rick Riordan

Ermm. Ja… Als je me de M geeft dan kom ik natuurlijk ook bij Magnus Chase uit, onze eigen afstammeling van Frey, de god van vrede, vruchtbaarheid, rijkdom, regen, zomer en zonneschijn. Rick Riordan boeken zijn erg belangrijk voor mij en deze serie is er geen uitzondering op. In deze serie zitten zo veel interessante karakters, met elk hun eigen verhaal. In deze serie komt ook heel goed naar voren hoe divers de boeken van Rick Riordan eigenlijk zijn en dat kan ik heel erg waarderen.

The Maze Runner van James Dashner

En zo kom ik dus ook bij de Maze Runner uit. In de Maze Runner komt er eens in de zoveel tijd een nieuw persoon in the Glade, een open plek in het midden van een oneindig altijd veranderend doolhof. De hoofdpersoon, Thomas, wordt ook wakker in de lift, zonder dat hij weet wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Maar niet veel later na zijn aankomst komt er voor het eerst een meisje bij de groep jongens. En dan begint er een spannend avontuur waarin ze proberen te ontsnappen uit het doolhof, met gevaar voor eigen leven. Het is een spannend boek en ik vond hem dan ook heel cool. Het eerste boek van de trilogie vond ik wel beter dan de rest, maar toch de moeite waard.

Moordenaar bij Dageraad van Darren Shan

Moordenaar bij Dageraad is het 9e boek van de Cirque du Freak serie van Darren Shan. De serie is al indrukwekkend met zijn 12(!) boeken, maar ook alle gebeurtenissen zijn indrukwekkend. Dit boek had trouwens ook wel gepast in de Friday Five van vorige week, want de plottwists en de mindfucks waren overdadig aanwezig. Het verhaal is bloedstollend (ha-ha. vampieren. ha-ha. bloed) en de hoofdpersoon, Darren Shan, is ook nog een heel cool personage. Een heel cool boek met vampieren, vampanezen en andere wezens.

The Miniaturist van Jessie Burton

The Miniaturist is een heel ander boek, maar daardoor niet minder cool. Dit boek speelt zich af in het Amsterdam van de 17e eeuw. Nella Oortman gaat op 17-jarige leeftijd trouwen met een rijke handelaar. Ze komt in een statig huis te wonen waar ze zich niet thuis voelt. Haar man heeft niet veel aandacht voor haar. Maar wanneer ze een kopie van het herenhuis krijgt in een poppenhuis gebeuren er vreemde dingen. Dit boek is licht griezelig, maar ook heel leerzaam door de tijd waarin het zich afspeelt en de gebeurtenissen die zich voltrekken. Ik wil dit boek zeker nog een keer lezen (en het boek is ook nog geweldig om naar te kijken!).

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)