Het is weer vrijdag, dus weer tijd voor een Friday Five! Maar vandaag is het niet een gewone vrijdag. Nee, vandaag is het Valentijnsdag! Dat betekent veel liefde, zoetsappigheid en chocolade. Maar natuurlijk doet ook de Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, mee aan deze hype. Het thema van deze week gaat over verliefde stelletjes: Boeken met de leukste koppels.

Percy Jackson en Annabeth Chase

De boeken van Rick Riordan zijn mijn all time favourites, dus dit stel komt natuurlijk als eerste. Percy Jackson is de zoon van Poseidon, Annabeth is de dochter van Athena. Ze zijn dus voorbestemd om elkaars aartsvijanden te zijn. En in het begin loopt het ook niet altijd even soepel. De scheldwoorden vliegen door de lucht. Maar uiteindelijk hebben deze twee elkaar toch gevonden en ik vind ze echt té leuk samen.

Jacob Portman en Emma Bloom

Jacob Portman en Emma Bloom komen uit Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Dit is een boek over kinderen die ‘anders’ zijn. Ze hebben krachten die normale kinderen niet hebben. Tijdens de reeks bloeit er zeker iets moois op tussen Jacob en Emma. Ik vind ze echt een heel schattig koppel en ik ben heel benieuwd naar hoe hun verhaal verder gaat.

Rose Hathaway en Dimitri Belikov

Een ander stel dat ik heel leuk vind is Rose en Dimitri (oftewel Dimka). Ik ben zelf vooral helemaal verliefd op Dimka Belikov, maar, ik geef het toe, Rose past wel iets beter bij hem dan ikzelf. Het stel is stoer, krachtig en terwijl ze vechten, met of tegen elkaar, spatten de vonken er vanaf.

Alec Lightwood en Magnus Bane

Alec en Magnus zijn mijn favoriete koppel uit de Mortal Instruments serie. De twee zijn heel verschillend, een beetje als vuur en ijs, maar dat zorgt voor veel spektakel en sensatie. Ik vind het echt een cool koppel en ik wil de bovenstaande serie dus ook zeker gaan lezen.

Karou en Akiva

Karou en Akiva hebben een hele interessante liefdesgeschiedenis. Ik vond het heel cool om te lezen over deze geschiedenis. Het is cool om te lezen over hoe ze elkaar gevonden hebben. Karou en Akiva houden van elkaar, maar ze deinzen daarnaast ook niet ervoor terug om hun plicht te doen. Liefde tussen deze twee zit heel diep en daarvan krijg ik zelf vlindertjes in mijn buik.

Dit was mijn Friday Five van deze week! Welke koppels in fictie vinden jullie het leukste? En hebben jullie alsjeblieft nog tips voor me met queer koppels? Ik kwam er namelijk achter dat ik dat veel te weinig lees.

Wil jij nog meer lezen? Lees dan ook de blogs van de volgende mensen. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)