Het is weer vrijdag, dus ook weer tijd voor een nieuwe Friday Five. De Friday Five is een rubriek dat wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is nog steeds inleidend voor het nieuwe jaar: Boekenseries die je hoopt uit te lezen in 2020. Dit thema is bedacht door Joany van Craving Pages.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

De eerste serie waar ik nog het laatste boek van moet lezen is Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs. Ik moet The Map of Days nog lezen. In dit boek zijn alle bijzondere kinderen in de huidige tijd en bij de familie van Jacob. Dit brengt weer een heleboel nieuwe problemen met zich mee. Ik ben heel benieuwd naar dit laatste boek. Toch heb ik ook gezien dat de lengte van dit boek gigantisch is.

The Trials of Apollo

In 2020 wil ik ook verder lezen in de Trials of Apollo serie. Dit is een serie van Rick Riordan. Riordan schrijft echt super leuke boeken waar ik helemaal weg van ben, dus deze serie wil ik ook zeker uit gaan lezen. In deze serie wordt Apollo door Zeus verbannen naar de aarde als gewone menselijke jongen. Heel interessant en ik ben heel benieuwd hoe de serie verder gaat. Het vijfde boek komt uit in de herfst van 2020.

Simon Snow

We kunnen het niet meteen een serie noemen, want het zijn maar twee boeken, maar ik heb veel series al uitgelezen en aangezien ik deze duologie nog wel uit wil lezen staat deze er ook bij. Wayward Son van Rainbow Rowell is het vervolg op Carry On. Carry On is een fanfictie verhaal die geschreven wordt door de hoofdpersoon van Fangirl. Het lijkt lichtelijk op Harry Potter (uitverkorene komt op een toverschool en moet het kwaad verslaan), maar het is wel super cool. En er is diversiteit in deze boeken! Ik ben heel benieuwd.

The Handmaid’s Tale

De Testamenten van Margaret Atwood is ook het tweede boek in een duologie. Het eerste boek was heel indrukwekkend en ging over een soort toekomstbeeld waarin de vrouwen niks meer te zeggen hebben en sommige vrouwen gebruikt worden als draagmoeders voor de rijke stellen. Het is heel schokkend en ik ben dus ook heel benieuwd naar dit vervolg.

Harry Potter

Harry Potter… Ik ben bezig met de zoveelste re-read van de Harry Potter-reeks. Heerlijk is het om terug te gaan naar Hogwarts en alles weer opnieuw mee te maken. Ik zit tegenwoordig aardig in de fandom van onze favoriete tovenaarsleerling dus ik kijk weer uit naar het volgende boek in deze serie.

Dit was mijn Friday Five van deze week. Welke series ben jij aan het lezen? Heb je nog aanraders? Als je nog meer wilt lezen over series dan moet je vooral de blogs van de volgende mensen lezen. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)