Het is weer vrijdag, dus het is weer tijd voor een Friday Five. Een rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Deze week is er een zeer leuke Friday Five, namelijk boeken met een sterke mannelijke hoofdrol. En aangezien ik dol ben op mannen is dit zeker een goed thema voor mij. Dit thema is bedacht door Natasha van About my bookshelf.

1. Percy Jackson – Rick Riordan
Percy Percy Percy. Wat heb jij mijn leven veranderd. Deze friday five kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder het over Percy Jackson te hebben. Percy is mijn held. Ik lees de boeken van Percy Jackson al sinds de derde klas van de middelbare school, toen onze Grieks docente deze serie voorstelde om te gaan lezen. Ik was meteen verslaafd. Bij de eerste bladzijde kon ik al niet meer stoppen met lachen lezen. Maar Percy is zo’n leuke jongen. En hij is zo sterk en hij vindt zijn vrienden en familie zo belangrijk in zijn leven. Percy is geweldig, laten we het daar op houden.

2. Ethan Wate – Beautiful Creatures series – Kami Garcia and Margaret Stohl
Ethan Wate is ook een hele sterke character. Ethan Wate heeft een band met Lena. Ze hebben een relatie en Ethan wil koste was het kost vechten voor die relatie. Wat er ook op zijn pad komt, en er komen aardig wat dingen op zijn pad. Ethan laat zich niet gek maken en dat vind ik echt geweldig aan hem. Ondanks dat soms het hele dorp tegen hem kan zijn staat hij nog steeds voor wat hij doet. En hij is natuurlijk super leuk.

3. August Pullman – Wonder – R.J. Palacio
August Pullman is veel jonger dan de meeste mannelijke hoofdrollen waar ik over lees, maar hij is ook een van de sterkste. August heeft meerdere aandoeningen, maar degene waar hij het meeste last van heeft is de abnormaliteit in zijn gezicht. Hij ziet er anders uit dan de meeste kinderen van zijn leeftijd en wanneer hij voor het eerst naar een echte school moet heeft August moeite om er bij te horen en vrienden te maken. August is sterk. Hij heeft al heel wat meegemaakt, maar toch gaat hij niet zitten huilen in een hoekje. Hij houdt zich groot en hij vecht er door heen. En hij laat zien dat je altijd aardig moet zijn voor de mensen om je heen.

4. Jacob – De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
Jacob van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine is nog zo een geweldige jongen. Hij maakt ook aardig wat mee. Hij gaat op zoek naar de plek waar zijn opa hem altijd over verteld heeft, en daar komt hij bij een heleboel kinderen die anders zijn. Jacob weet binnen no time vrienden te maken en hij maakt heel wat mee. Hij ziet zijn ouders een hele tijd niet en toch weet hij zich groot te houden. Ondanks dat Jacob zijn nieuwe vrienden nog niet lang kent bouwt hij heel snel een band met ze op en hij gaat voor ze door het vuur. Jacob is geweldig en super sterk.

5. Quentin Jacobsen – Paper Towns – John Green
Quentin is de buurjongen van Margo. Wanneer Margo midden in de nacht in zijn kamer komt heeft Q daarna de nacht van zijn leven. Een wilde nacht en Quentin kan niet wachten om Margo de volgende dag op school weer te zien en deze nieuwe band te laten zien aan iedereen. Maar dan is ze weg. Quentin komt allemaal aanwijzingen voor waar ze zou kunnen zijn, dus hij gaat haar achterna. Op zoek naar Margo. Q weet soms niet of het allemaal wel gaat lukken, maar ondanks dat gaat hij door. Door op zoek naar zijn Margo. Quentin blijft zoeken, ondanks dat het langer duurt dan verwacht. Q is een leuke jongen. Hij is niet echt één van de populaire, dus hij lijkt me echt heel cool. En hij heeft echt doorzettingsvermogen. Geweldig.

En dat was mijn Friday Five van deze week. Kom zeker terug volgende week voor een nieuw lijstje. Kan je geen genoeg krijgen van al die leuke mannen? Kijk dan vooral op de blogs van de volgende personen die ook mee doen aan deze rubriek.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)