Help help help. Het is begin oktober 2018 en ik ben al een maand in mijn eerste echte baan. Het is stressvol. Het is wennen en het is heel fijn en leuk. Maar ik merk dat ik minder tijd heb om te bloggen, minder energie heb om te sporten en minder vrije tijd heb. Daarom heb ik besloten om deze sport tracker één keer in de twee maanden te schrijven in plaats van elke maand. Zo veel nieuwe dingen gebeuren er niet voor mij op sportgebied. Niet genoeg om een hele blog te schrijven over één maand. Maar toch vind ik het leuk om te doen. Het motiveert me. Het maakt dat ik zin heb om naar buiten te gaan en te gaan hardlopen. Of om naar het zwembad te gaan. Dus hier is de sport tracker van augustus en september. Veel leesplezier.

Natuurlijk heb ik heel veel hardgelopen. Vooral in augustus, toen ik nog niet begonnen was met mijn baan, heb ik veel kunnen sporten. Mijn hardloopschema is afgelopen! Dit betekent dat ik nu 11 kilometer heb hardgelopen. Dat was afgelopen zaterdag. Net nog in september. Mijn benen zijn kapot gegaan. Ik heb twee dagen last gehad van mijn knieën (die stomme trap is veel te hoog! Ik kon er niet op komen!). Maar het was zeker leuk. Ik vond het super om zo ver hard te lopen. Ik had veel energie en ondanks dat mijn knieën pijn begonnen te doen rond de 8 of 9 kilometer heb ik het zeker naar mijn zin gehad.

En nu? Nu ga ik zeker door met hardlopen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet weer begonnen ben. Ik moet even bij komen en mijn lichaam een paar dagen rust geven. Maar ik begin snel weer. Ik weet nog niet precies wat voor schema ik ga maken. Ik maak mijn schema’s op Endomondo. Je kan daar een afstand instellen, of je die afstand wil bereiken of of je die afstand sneller wil lopen. En je kan aangeven hoeveel dagen in de week en hoe lang het schema duurt. Ik heb al wat geprobeerd, maar dat schema gaf aan dat ik elke zaterdag 10 of 11 kilometer moest hardlopen. En met hoe mijn knieën hebben gevoeld hebben de afgelopen paar dagen weet ik niet of dat zo een goed idee is. We zullen zien.

Verder heb ik ook aardig wat gewandeld. Ik ga vooral veel met mijn ouders wandelen als ik bij ze ben en dat vind ik heel leuk en gezellig. Als ik ooit mee wil doen aan de Nijmeegse Vierdaagse (want dat is nu wel een beetje een doel van mij) moet ik wel de afstand in en daarvoor moet ik toch ook alleen gaan lopen. Of met mensen die hetzelfde doel hebben. Hopelijk kan ik binnenkort nog wat vrienden optrommelen om met me te gaan wandelen, want dat lijkt me echt leuk!

Daarnaast heb ik verder niet meer gesport de afgelopen twee maanden. Ik wil eigenlijk een abonnement gaan zoeken voor een sportschool en een zwembad. Ik heb altijd een abonnement gehad bij de universiteitsportcentrum, maar vooral het zwembad is erg ver weg. Er zijn zwembaden veel dichterbij en ik denk dat ik veel vaker zal gaan als ik een abonnement op een zwembad neem waar ik niet te ver voor hoef te fietsen. En er zijn ook sportscholen dichterbij. We zullen zien. Ik ga in ieder geval op onderzoek uit.

En dat was het deze maand! Het waren niet veel sporten, maar vooral het afmaken van mijn trainingsschema was geweldig. Hoe ging het bij jullie met sporten? Weten jullie nog leuke sporten die ik kan proberen. En… zie ik jullie over twee maand weer?