Zoals elke vrijdag komt Joost van NerdyGeekyFanboy ook deze week weer met een nieuw boekig lijstje. En ik, samen met vele anderen, geven ook antwoord op dit lijstje. Elk week is er een thema en het thema voor deze week is Boeken die op de leeslijst moeten komen volgens jou. Ik ga zelf al aardig wat jaren niet meer naar de middelbare school, maar natuurlijk zijn er wel boeken die ik zo belangrijk vind dat ze op de leeslijst moeten komen. Dit thema is bedacht door Chelsey van Lees Mee Met Mij. En nu naar mijn lijstje!

1. Wonder – R.J. Palacio

Het boek Wonder gaat over een jongen met gezichtsafwijking. Hij moet nu voor het eerst naar school, maar dat is voor hem niet zo makkelijk. Kinderen kunnen hard zijn en dat is ook zeker te lezen in dit boek. Ik denk dat dit boek en zijn boodschap erg belangrijk is voor alle leeftijden, dus ook voor de doelgroep van de leeslijst.

2. Het verhaal van de dienstmaagd

Het verhaal van de dienstmaagd is een verhaal over de toekomst. Het is een boek waarin de maatschappij anders is dan nu. En het is een schokkende maatschappij. Vrouwen hebben andere rechten dan nu. Er zijn vrouwen die draagmoeder zijn voor hun meester en meesteres. Brrr. Maar ondanks dat het verhaal te schokkend voor woorden is, is het wel mogelijk. En daarom denk ik dat het zo belangrijk is dat meer mensen dit boek moeten lezen.

3. Het Rosie Project – Simsion Graeme

Het Rosie Project is gelukkig een stuk minder zwaar dan het boek hierboven. Het Rosie Project gaat over een autistische man, Don Tillman, die op zoek gaat naar een relatie. Door zijn autisme pakt hij dat doel heel gestructureerd aan. Het leidt tot hilarische momenten. Door dit boek te lezen kun je wellicht beter snappen hoe het is voor mensen met autisme.

4. De Geschiedenis van de Liefde – Nicole Krauss

Ik heb dit boek gelezen voor een boekenclub van een vriendin van mij en ik vond dit zo’n goed boek! Er zitten heel veel diepe thema’s in. Er zit een diepe structuur in en op het einde wordt het hele verhaal in een ander daglicht gesteld. Het is een heel interessant boek waar je veel over na kunt denken, dus ik denk dat deze heel geschikt is voor de leeslijst.

5. Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

Ik heb dit boek zelf ook nog niet gelezen, maar ik heb de recensie gelezen van Vivian van The Book Review. Het boek gaat over twee jonge mensen die gebeld worden met de mededeling dat ze die dag dood gaan. Als ik het goed heb begrepen gaat het over hoe ze die laatste dag door brengen. Ik kreeg door de recensie alleen al een brok in mijn keel. Ik denk dat dit een boek is met een hele belangrijke boodschap. Ook zitten er diepe belangrijke vraagstukken in. Daarom denk ik dat dit boek zeker op de leeslijst moet komen.

Dit was de Friday Five van deze week. Wil je nog meer lezen over dit thema. Lees dan ook de blogs van de anderen die mee doen aan deze rubriek.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)