Het is heerlijk weer buiten. Het is lekker warm. Ik heb een fijn jurkje aan én ik heb vakantie! Een mooie tijd dus om lekker boeken te lezen in de zon. Maar welke boeken zijn fijn om te lezen in de zomer? Dat is het thema voor deze Friday Five, een rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is bedacht door Chelsey van Lees Mee Met Mij.

FangirlWonderHarteloos

1. Fangirl – Rainbow Rowell

Fangirl heeft altijd al een klein plaatsje in mijn hart. Het gaat over schrijven, fanfictie en het voor het eerst uit huis gaan en een nieuwe stap in je leven. Ik word heel vrolijk van dit boek. Het is luchtig en lekker om te lezen. Perfect om lekker buiten in de zon te lezen.

2. Wonder – R.J. Palacio

Het boek Wonder heb ik nog maar net uit, maar het is een hartverwarmend boek. Het is soms wat zwaar en misschien een klein beetje confronterend, maar het boek is geschreven voor redelijk jonge kinderen, en omdat het nog steeds een fijn boek is om te lezen wanneer je ouder bent, is het super lekker om rustig te lezen zonder er al te veel over na te hoeven denken.

3. Harteloos – Marissa Meyer

Harteloos is ook al zo een luchtig boek. Het verhaal speelt zich af in Wonderland, voordat Alice er aan komt. Het gaat over de Hartenkoningin, die eigenlijk geen Hartenkoningin wil worden. Het verhaal is soms wat frustrerend, maar het is luchtig en fijn en er komen aardig wat lekkernijen in voor. Taartjes, koekjes enzovoort. Mjam.

Het Rosie ProjectAll That She Can See

4. Het Rosie Project – Graeme Simsion

Het Rosie Project is nog zo een hartverwarmend boek. Het is schattig. Het boek gaat namelijk over Don Tilman die op zoek gaat naar de liefde, maar omdat hij autistisch is weet hij niet zo goed hoe dat moet. Het is allemaal misschien wat ongemakkelijk, maar daardoor is het meteen heel aandoenlijk. Ik denk dat ook dit boek fijn is om te lezen in de zon met een lekker fris drankje er bij. Geweldig.

5. All That She Can See – Carrie Hope Fletcher

Eerlijk gezegd kan ik moeilijk stoppen om te praten over dit boek, maar ik vind dit boek en de schrijfster dan ook geweldig. Net als Harteloos komen in dit boek aardig wat lekkernijen voor. Het is een lief boek, omdat de hoofdpersoon heel medelevend is voor haar omgeving. Ik wil niet al te veel vertellen, maar ze kan anderen heel goed helpen. Het is een rustig en luchtig boek en het is heerlijk om te lezen op een lekkere luie stoel.

Net als altijd doen er heel wat andere bloggers mee aan deze rubriek. Klik gerust op een van de volgende blogs!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)