En het is alweer de eerste dag van juli en dat betekent dat het weer tijd is om te vertellen over mijn sportbelevenissen van de afgelopen maand. Dit is een maandelijkse rubriek waarin ik vertel over mijn ervaringen, mijn records en mijn doelen. Veel leesplezier!

Wat betreft hardlopen ging het echt super goed. Zoals in de afgelopen artikelen te lezen is heb ik mezelf als doel gesteld om 4 keer hard te lopen per week in plaats van 3 keer, wat eerder voor mij gebruikelijk was. En ik moet zeggen dat ik dat deze week aardig goed heb gedaan! Ik heb in de maand juni maar twee trainingen overgeslagen. Dit betekent dat vier keer niet elke week gelukt is, maar dat is niet erg. Ik heb lekker getraind, ik heb goed getraind en het was super fijn. De komende maanden wil ik wel zo door gaan. Mijn schema wordt wat zwaarder. De afstanden per training gaan omhoog, maar dat is zeker een goede uitdaging dus ik heb er zin in!

Een zwembad

Ik wilde ook wat meer gaan zwemmen en dat is ook gelukt. Helaas is het zwembad waar ik altijd heen ga dicht in de zomerperiode, maar het is me gelukt om in juni nog twee keer daar in het water te liggen. Ik merkte dat ik al een tijdje niet meer had gezwommen, waardoor het een stuk zwaarder ging dan ik gehoopt had, maar toch was het heel lekker en het gaf me een fijne voldoening. Ik hoop in juli nog een paar keer te kunnen zwemmen totdat het zwembad dicht gaat.

Ook heb ik in juni iets nieuws gedaan: wandelen! Het was maar één keer, met mijn moeder, maar het was wel lekker om iets rustigs te kunnen doen en tegelijkertijd ook te bewegen. Om me heen zijn er aardig wat mensen die aan het wandelen zijn, onder andere voor de Nijmeegse Vierdaagse in juli, dus ik werd enthousiast om het ook te proberen. Helaas heb ik er na aardig wat last gehad van mijn heupen. Misschien toch iets te hard van stapel gelopen?

Dit is wat ik aan sport heb gedaan de afgelopen maand. Het was lekker om zo veel te hardlopen en zwemmen was ook heel fijn. Daar wil ik deze maand zeker mee door gaan! En misschien dat ik nog een paar keer kan wandelen. Als mijn lichaam het aan kan in ieder geval. Tot de volgende maand!