Het is 4 december. Dat betekent dat november net is afgelopen. En iedereen die mij al een tijdje kent weet dat ik nu net klaar ben met NaNoWriMo, oftewel National Novel Writing Month. Maar hoe ik het heb gedaan? Heb ik de 50,000 woorden in mijn boek gehaald? Nou hierbij kom ik het jullie vertellen.

Ik heb het gehaald! 50,000 woorden in 1 maand. Ik ben ook meteen gestopt op de 50,004 woorden, dus dat is echt perfect. Ik had natuurlijk kunnen proberen om wat meer woorden te schrijven, maar de laatste paar dagen waren best lastig, waardoor ik blij was dat ik het had gehad.

Ik begon in het begin best goed. Op dag 2 was ik bij mijn eerste echte Write-In. Dat was de marathon van de Nederland en België regio in Utrecht. Ik woon nu in Utrecht, dus dat was lekker dichtbij. Aan het einde van het eerste weekend zat ik dus al op 6,318 woorden in plaats van de aangeraden 5,000. Vooral op de 13e, de 16e en de 23e had ik het moeilijk. Maar ik heb wel elke dag geschreven en daar ben ik heel trots op!

Mijn verhaal hadden heel veel verrassende wendingen. Het eerste begin wist ik heel goed, waardoor ik dat heel makkelijk kon schrijven. Daarna werd het even lastig, omdat ik niet zo goed wist waar ik heen wilde óf waar mijn karakters heen wilden. Toen ik eenmaal weer wist wat ik wilde werd het weer wat makkelijk. Mijn verhaal is nu nog niet af, maar ik weet nu wel hoe het verder moet gaan, dus langzaam zal ik het verhaal wel af maken.

De laatste twee dagen waren nog best een beetje stressen, omdat ze eigenlijk een beetje vol zaten. Op vrijdag de 29e had ik een Thanksgiving diner van een vriendin van mij, dus op die dag kon ik niet echt schrijven en op zaterdag ging ik Dungeons and Dragons spelen met wat vrienden en familieleden, dus op die dag was het ook lastig. Maar het is me gelukt! Ik heb het gehaald. En nu is het december? En editing is what December is for, right?

Zie jullie weer voor een volgende (Camp)NaNoWriMo!