Het is morgen 31 oktober, dus het is tijd voor Halloween. En deze Friday Five staat dan ook helemaal in het teken van griezelen. Want welke boeken hebben mij nachtmerries bezorgd? Nou dat lees je in deze blog. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Cirque du Freak – Darren Shan

Dit is niet een serie die ik had moeten lezen voor het slapen gaan. Want brrr wat heb ik liggen dromen. Deze serie is vaak wat creepy en heel spannend dus de nachtmerries waren zeker aanwezig. Bovendien zat er in het eerste boek een stuk over spinnen die iemands mond in kropen, dus dan kan je je wel voorstellen waar ik over heb gedroomd. Verder wel een hele goede serie, die ik ooit, als ik tijd heb, nog wel een keer wil lezen.

Wicked – Gregory Maguire

Wicked is een boek over heksen! Het is namelijk een boek over het verhaal van de Wicked Witch of the West uit de Wizard of Oz. Het is een heel interessant boek, omdat het het hele verhaal in een ander licht zet. Je leert de heks op een hele andere manier kennen en ook de andere karakters uit de Wizard of Oz. En daarbij gebeuren er soms griezelige dingen in het boek.

Waking the Moon – Elizabeth Hand

Waking the Moon was voor mij echt een horror verhaal. Ik vond het zo creepy en de hoeveelheid dingen die bovennatuurlijk waren, waren ook om van te griezelen. In dit boek gaat Sweeney naar de University of the Archangels and St. John the Divine in Washington, DC. Ze is een normale studente totdat ze er achter komt dat er een cult is die bezig zijn met bovennatuurlijke dingen. En vanaf daar gaat alles bergafwaarts. Interessant boek, ik vond hem wel wat verwarrend her en der, waardoor ik er niet helemaal in kon komen, maar het was zeker interessant.

At the Mountains of Madness – H.P. Lovecraft

Als ik aan horror denk, dan denk ik al heel snel aan H.P. Lovecraft. Ik heb een aantal van zijn boeken en verhalen gelezen voor een boekclub van een vriendin van mij en ik vond de meesten echt zo creepy en eng dat ik niet meer verder durfde te lezen. At The Mountains of Madness was daar zeker een van. In dit boek stuiten onderzoekers op een aantal griezelige en gevaarlijke wezens op de Zuidpool. Ze hebben alleen in het begin geen idee waar ze nou eigenlijk op gestuit zijn.

The Long Walk – Stephen King

The Long Walk is een dystopische roman die mij de stuipen op het lijf jaagt. Niet omdat het eng is in de zin van dat er griezelige wezens zijn, maar gewoon omdat het zo choquerend en lichtelijk luguber is. In dit boek gaan honderd jongens lopen. Het is een wedstrijd van wie het langste door blijft lopen. De winnaar krijgt een grote prijs, de verliezers krijgen stuk voor stuk een ’ticket’, oftewel ze worden doodgeschoten. Het is soms wat beeldend en ik krijg soms de rillingen over mijn lijf. Ik heb er nog niet over gedroomd, maar ik ben bang dat dat wel gaat gebeuren.

En dat was de Friday Five van deze week. Wil je nou nog meer griezelen? Lees dan vooral ook de blogs op de website van mijn medebloggers. Zij doen ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)