Deze vrijdag is het dierendag! Dat betekent dat dieren in het zonnetje worden gezet, maar dat betekent ook dat de Friday Five van deze week in het teken staat van onze dierlijke maatjes. Deze week ga ik bij de Friday Five iets vertellen over dieren in boeken en in welke boeken mijn lievelingsdier(en) als karakter voorkomt/voorkomen. Ik kan niet echt kiezen wat mijn lievelingsdier(en) zijn, dus ik ben maar gegaan voor hond én paard. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea.

The Horse and His Boy – C.S. Lewis

Het eerste boek waar ik aan moest denken was The Horse and His Boy van C.S. Lewis. Dit is een boek uit de Narnia serie. Het is een korter boekje, maar zeker interessant. Het gaat over een jongen en een paard (duh) die Narnia willen waarschuwen voor een aankomende aanval van de Calormen. Ik heb het boek al een tijdje geleden gelezen, dus ik weet er niet heel veel meer van, maar het was zeker interessant. Leuk om te weten is dat het paard (Bree) kan praten.

Animal Farm – George Orwell

Nog zo’n logisch boek met dieren. Animal Farm. Animal Farm is wat betreft sfeer heel anders dan The Horse and His Boy. In dit boek is er een boerderij met allemaal dieren en op een gegeven moment komen de dieren in opstand. Het is een verhaal dat gebaseerd is op kapitalisme en de Russische evolutie. Er komen heel wat dieren in voor, zoals Boxer en Clover, twee paarden, en Jessie, Bluebell, Pincher, 3 honden (en er zijn nog 9 andere honden. Ik heb dit niet onthouden). Het boek is niet heel vredelievend, maar qua hoeveelheid dieren wel heel goed voor dierendag!

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – J.K. Rowling

In dit boek komen honden voor. Want je moet sowieso Fang niet vergeten. De hond van de knuffelbeer Hagrid. Soms is hij een beetje een watje, maar als hij je moet beschermen dan kan hij volgens mij aardig wat. Maar in dit boek is ook een andere hond belangrijk. Sirius! Sirius de animagus die in een hond kan veranderen. Ik kan zeker genieten van Fang en Sirius in de Harry Potter-boeken.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

De honden in dit boek zijn niet super relevant, maar ze komen er wel in voor! Dit boek gaat over Eleanor en Park (wie had dat gedacht?). Ze wonen niet ver bij elkaar vandaan en ze gaan naar dezelfde school nadat Eleanor is teruggekomen bij haar moeder en stiefvader. Park gaat een paar keer bij Eleanor kijken en dan ziet hij vooral de grote honden van Eleanor haar stiefvader buiten liggen. Deze honden zijn niet heel lief volgens mij.

Heartland – Lauren Brooke

Vroeger was ik helemaal fan van de Heartland boeken. Ik heb nog steeds een paar thuis liggen. Ik was vroeger veel meer een paardenmeisje van nu en ik wilde altijd, net als Amy op een echte paardenranch wonen. Dit boek is, zo ik mij kan herinneren, super goed geschreven en door dit boek wil ik altijd weer gaan paardrijden (wat ik zeker nog een keer wil doen, maar het komt er nooit van).

Dit was de Friday Five van deze week! Mijn liefde voor dieren is weer helemaal opgebloeid en ik hoop die van jou ook. Wil je nou nog meer boekige boeken lezen, kijk dan vooral op de blogs van mijn medebloggers:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)