In juli heb ik meegedaan aan CampNaNoWriMo. CampNaNoWriMo is een zomerevent van NaNoWriMo, National Novel Writing Month. In november proberen duizenden mensen van over de hele wereld 50.000 woorden te schrijven. Ik heb hier ook al een paar keer aan meegedaan. Voor Camp kan je ook 50.000 woorden schrijven, maar je kan ook je eigen doel kiezen. Iets wat bij je past. Ik kies meestal voor de normale 50.000, maar soms pak ik een lager doel of ik probeer een hoeveelheid minuten te schrijven in plaats van woorden.

Dit jaar werkte ik aan een nieuw verhaal. Ik wilde een verhaal gaan schrijven in een nieuw genre voor mij: Mysteries. Ik was heel enthousiast om te beginnen. Ik heb veel Miss Fisher’s Murder Mysteries gekeken (serie op o.a. Netflix) en ik wilde heel graag in deze andere manier van verhalen vertellen diken. Het was heel cool, maar toen haalde de maand mij in.

Aan het einde van juli kreeg ik mijn eerste eigen appartement. Het was leuk en fijn om mijn eigen plekje te hebben. Helaas leidde dat ook tot veel werken in het appartement. De muren verven, laminaat leggen, de meubels verplaatsen. Het was veel werk en er waren veel keuzes die ik moest maken, dus… ik stopte met schrijven.

En naast dat ik mijn eigen appartement kreeg ben ik ook begonnen met het vloggen van mijn proces met het schrijven. Dit kostte ook veel tijd en werk, want ik wilde het goed doen. Dit leidde tot veel stukje opnieuw filmen en lang werken aan het editing proces. Dat nam aardig wat tijd weg van het werkelijk echt schrijven aan het verhaal. Dat is wel wat jammer, want ik vond het wel erg leuk om te doen. Misschien dat ik het later nog een keer probeer.

Dus aan het einde schreef ik een totaal van 25.489 woorden. En dat vind ik wel oké. Ik bedoel, het was ook zomer. Er waren veel ontwikkelingen en ik heb meer geschreven dan niets. Ik vond het leuk om aan dit nieuwe project te werken. Het is anders dan het verhaal waar ik nu al weer een paar jaar mee bezig ben, dus het was een fijne afwisseling. Dus het was cool om te schrijven in juli. In ieder geval zal ik het in november nog een keer proberen. Zie ik je dan weer?