Het is weer vrijdag! Weekend! Oh wacht, het is vakantie. Maar alsnog: weekend! Het is weer tijd voor de Friday Five. En aangezien het de laatste vrijdag van het jaar is gaan we terugblikken. Wat zijn de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Dat is het thema van deze week. Het thema is bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy zelf. Veel leesplezier!

Wonder – R.J. Palacio

Wonder van R.J. Palacio is echt een geweldig boek. Het gaat over een jongen met een gezichtsafwijking. Naast dat hij vaak geopereerd moet worden heeft hij hier ook last van wanneer hij voor het eerst naar een echte basisschool gaat. Dit boek en de jongen is heel inspirerend. De jongen weer heel positief te blijven en het boek draagt dan ook een mooie boodschap uit.

Turtles all the way down – John Green

Nog zo een boek dat ik zo goed vond is Turtles all the way down van John Green. Dit boek gaat over iemand met een geestelijk probleem, waardoor ze wat last heeft van dwang. Dit boek vond ik echt heel interessant, ook omdat mijn gedachten soms ook wat met me aan de loop gaan. Ik vond dit echt een heel goed boek.

Magnus Chase and the Sword of Summer – Rick Riordan

De boeken van Rick Riordan zijn bijna heilig voor mij. Ze zijn grappig, interessant wat betreft mythes en legendes en super spannend. Ook dit boek vond ik super en ik ben heel blij dat ik hem gelezen heb. Dus als je houdt van Noorse goden en coole hoofdpersonages dan moet je dit boek zeker lezen.

Leerschool – Tara Westover

Het boek Leerschool is een autobiografie van Tara Westover. Ze komt uit een streng mormoons gezin in Amerika en haar vader heeft nogal wat extreme ideeën. Tara vertelt in dit boek over haar tijd bij haar familie, maar ook over de periodes waarin ze ontdekt hoe het is buiten de bubbel waar ze zo lang in heeft geleefd. Het boek is heel interessant, intrigerend en soms ook extreem schokkend. Het is een heel interessant boek, waar ik misschien geen plezier aan heb beleefd, maar waar ik veel van heb geleerd.

Beautiful Creatures – Kami Garcia en Margaret Stohl

Beautiful Creatures stond al een tijdje op mijn lijstje om te lezen, maar doordat er zo veel andere boeken waren die ik wilde lezen was ik er nog niet aan toe gekomen. Tot dit jaar. Deze serie is echt super interessant. Het gaat over een jongen in een dorp die een meisje ontmoet, maar het meisje lijkt wat anders te zijn dan de rest. En ze woont bij die rare man aan de rand van het dorp waar niemand iets mee te maken wil hebben. Het boek is spannend, romantisch en heel interessant. Zeker een leuk boek om te lezen.

Dit was de Friday Five van deze week en de laatste van dit jaar! Maar weer niet getreurd. Volgend jaar komen er weer meer Friday Fives. Wil je nu meer lezen? Kijk dan ook op de volgende blogs, want deze mensen doen mee aan de Friday Five!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)