Het is weer vrijdag, dus op het nippertje schrijf ik snel nog een Friday Five. Het thema van deze week is duologieën. Welke series van twee boeken heb ik gelezen en welke vond ik de beste? Dat lees je in deze blog! The Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema is bedacht door Nora van Geekish.

De eerste twee boeken die ik wil noemen voor deze Friday Five zijn de boeken Het Verhaal van de Dienstmaagd en De Testamenten van Margaret Atwood. Ik weet niet of er uiteindelijk nog een derde boek uitkomt van deze duologie (waardoor het dus geen duologie meer zou zijn), maar het eerste boek heeft in ieder geval veel indruk op mij gemaakt. Ik ga het tweede deel dus zeker nog een keer lezen. Het gaat over een toekomstige wereld waarin vrouwen bijna geen rechten meer hebben. Heel indrukwekkend.

De tweede duologie die ik wil noemen zijn de boeken Warcross en Wildcard van Marie Lu. Deze duologie vond ik ook heel geweldig. Deze was een stuk minder serieus dan de eerste serie die ik noemde, al zaten er ook wat belangrijke dingen in. In deze duologie wordt er gepraat over een meer digitale wereld waarin bijna iedereen een VR bril heeft die een nieuwe wereld over de huidige wereld heen plaatst. En er is een beroemd spel dat iedereen wil spelen in een VR wereld. Het is een heel spannende duologie en zeker de moeite waard.

Daughter of the Pirate King en Daughter of the Siren Queen van Tricia Levenseller zijn ook twee geweldige boeken. Deze boeken zijn echte fantasy en ze spelen af in een andere wereld. Er zijn piraten, er is magie en er zijn sirenes. Het is een heel mooi en interessant boek en ik vind het gewoon heel cool dat de vrouwelijke hoofdpersoon een kapitein van haar eigen piratenschip is.

Carry On is dan weer een heel ander boek, deze keer van Rainbow Rowell. In dit boek probeert de hoofdpersoon van zijn laatste jaar op de tovenaarsschool te genieten, maar zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen en zijn aartsrivaal is ook nog eens verdwenen. Iets met het kwaad, magie, spoken en vampiers. Dit eerste boek was op zichzelf al een avontuur. En dan heb ik ook nog de mogelijkheid om snel het tweede boek te lezen. Want die heb ik al in de kast staan.

We Hunt The Flame van Hafsah Faizal heb ik nog maar net gelezen, maar ik weet nu al dat ik het tweede deel van deze duologie moet lezen. Ik bedoel, het eerste boek was zo cool! Ook deze duologie speelt zich af in een andere wereld en ook deze heeft wat magie. Of nou ja, eigenlijk niet meer, want de magie is jaren geleden verdwenen, samen met de zes zussen. Het is een mysterie, maar vooral een avontuur wanneer de hoofdpersoon Zafira op zoek gaat naar het artefact dat magie terug kan brengen. Echt zo’n goed boek en ik ben heel benieuwd naar de tweede.

En dat was mijn Friday Five voor deze week! Zijn jullie nou helemaal gek van duologieën en willen jullie er meer lezen? Kijk dan ook op de volgende blogs, want daar vind je nog veeeel meer duologieën.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)