Een nieuwe Friday Five op deze nieuwe vrijdag. Tijd voor meer nerdy lijstjes! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week gaat over Fandoms! Wil je weten van welke Fandoms ik onderdeel ben? Lees dan vooral verder! Het thema van deze week is bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij.

Lord of the Rings

De eerste fandom die ik wil noemen is die van Lord of the Rings! Ik heb erg genoten van de boeken én de films, en ik heb niet alleen de standaard boeken gelezen, maar ook bijvoorbeeld Silmarillion, over het ontstaan en de voorgeschiedenis van Middle Earth en Arda en nog veel meer. Samen met mijn vriend zijn er ook aardig wat hebbedingetjes verschenen in huis, zoals een mok en een ring uit Lord of the Rings. En ik heb heel erg genoten, en ik ben nog steeds aan het genieten van Lord of the Rings Online, een MMO-RPG die zich afspeelt in Middle Earth. Daar zitten al heel wat uurtjes in.

Critical Role

It’s your turn, your turn, your tuuuurn, to rooooole! Ik ga zo goed op het nieuwste intro van Critical Role. Critical Role is een groep Amerikaanse stemacteurs die samen Dungeons and Dragons spelen. Dat is de simpele uitleg, maar Critical Role is geweldig om naar te luisteren. Ondanks dat ze gewoon een tabletop rpg spelen voelt het als het luisteren naar een verhaal. Het is zo exciting. De karakters zijn geweldig en Matthew Mercer als DM is gewoon zó goed. Het legt de lat voor mijn eigen D&D games een stuk hoger, maar gelukkig hoeven we allemaal niet zulke goeie stemmen te gebruiken als deze mensen. En het is voor de fun, maar Critical Role is echt een aanrader!

Percy Jackson / Rick Riordan-verse

En dan mijn all time favorite, Percy Jackson, of eigenlijk de gehele Rick Riordanverse. Want dit is echt mijn lievelingsserie. Ik wil leven in deze wereld en stoere dingen meemaken. Maar ik heb ook gewoon zo erg genoten van de boeken. Ik heb ze (bijna) allemaal in mijn kast staan. Ik ben de boeken maar weer aan het herlezen en ik volg alles over de tv-serie en de filmserie waar Rick Riordan zijn Twitter mee vol staat. Nee ik kijk rijkhalzend uit naar het moment dat ik mijn favoriete karakters uit mijn favoriete boekenserie op het scherm kan zien. En ik wil nog meer van deze fandom meekrijgen.

Vampire Academy

En dan een andere boekenserie waar ik helemaal fan van ben. Vampire Academy. Ik heb zo genoten van deze serie. Ik vond Rose, de Dhampir, ook gewoon helemaal geweldig. En Dimitria Belikov natuurlijk. Ik heb de serie helemaal verslonden en de serie heeft mij helemaal verslonden. Ik wou dat deze fandom wat groter was, zodat ik er meer mee kon. Gelukkig hebben we nog de andere serie, Bloodlines, in de zelfde universe. Ik bedenk me nu dat ik de boeken maar snel een keer moet herlezen.

Pokémon

Pokémon! Gotta catch ‘em all! Hahaha, Pokémon is ook nog een fandom waar ik deel van uit maak. Vooral de laatste paar maanden ben ik zo meer in Pokémon gekomen. Ik kijk de serie, ik speel de spellen en ik heb zelfs al een aardige map aan Pokémonkaarten. Ik ben ook alle spellen aan het sparen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ja, Pokémon is helemaal mijn ding. Ook volg ik wat Twitch streamers die Pokémon streamen. CandyEvie en uLeeJulie bijvoorbeeld. Mijn favoriete Pokémon, voor nu, al zal het veranderen, is Eevee! Wat is jouw favoriete Pokémon?

Dat was mijn lijstje voor deze week! Er zijn nog genoeg fandoms waar ik ook lid van ben of onderdeel van wil zijn. Van welke fandoms ben jij onderdeel? En laat ook je favoriete Pokémon weten, want ik ben echt benieuwd!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)