True, we zitten inderdaad al weer halverwege augustus, maar ik wil jullie toch nog even vertellen over mijn ervaringen van CampNaNoWriMo afgelopen maand. In deze en deze blog vinden jullie mijn eerdere blogs over CampNaNoWriMo in juli en kunnen jullie vinden wat ik nou eigenlijk heb gedaan.

Het was mijn bedoeling om in juli 20.000 woorden te schrijven. En dat is gelukt! Ik heb fijn aan mijn verhaal gewerkt. Ondertussen is deze helemaal vertaald en ik heb een heleboel lijstjes gemaakt van dingen die toegevoegd of aangepast moet worden. Zo heb ik een paar momenten die plotseling wel heel snel gaan, waardoor er nog genoeg ruimte is om meer world building te doen en ook om alles wat logischer te laten verlopen. Daarnaast heb ik een klein stuk in mijn verhaal zitten die ik helemaal niet geloofwaardig vind. Sowieso belangrijk dat ik dat stuk ga herschrijven, maar daarnaast heb ik nog coole ideeën voor hoe ik dat ánders kan doen. Er is dus nog genoeg werk.

Het is me dus niet gelukt om het verhaal helemaal af te maken. Er zitten nu nog best een aantal gaten in die nog opgevuld moeten worden. Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat ik al klaar zou zijn, maar vooral het opvullen is nog meer werk dan ik had verwacht. Ik denk dat ik nog wel zo’n 10.000 woorden nodig heb. Dan wordt het wel een mooi afgerond verhaal met een mooi woordenaantal van 75.000 woorden, maarja, het is toch meer werk dan ik gehoopt had. En daardoor gaat het allemaal nog wel langer duren.

Ik hoop eigenlijk dat ik voor de echte NaNoWriMo in november klaar ben met deze laatste puntjes, zodat ik tijdens NaNoWriMo gewoon weer een volledig verhaal kan schrijven (een re-write of een nieuw verhaal, dat weet ik nog niet). Nadat ik de laatste stukken van dit verhaal heb geschreven is het tijd om weer naar een print shop te gaan om deze eerste versie uit te printen. En dan kan ik gaan editen! Maar dat duurt allemaal nog wel even. Ik houd jullie op de hoogte en ik laat het jullie weten als ik meer interessants te vertellen heb.