Vrijdag! Tijd voor een nieuwe Friday Five! Het thema van deze week is Favoriete covers. Nu lees ik aardig wat e-books tegenwoordig, maar alsnog heb ik een paar hele mooie plaatjes in de kast staan. Welke dat zijn kan je in deze blog lezen! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en dit thema is bedacht door Angela van Faeraphel.

Smaragdgroen – Kerstin Gier

Smaragdgroen

Dit boek is zo geweldig mooi. Niet alleen is hij een mooie kleur groen en staan er mooie mensen en figuren op. Het zwarte wat je kan zien is ook nog glad. Een hele andere textuur dan het groene van de cover. Ik vind hem echt super mooi. Ook is het mooi dat er een aantal kleine rooie accenten in zitten. Zo zijn de tongen van de beesten groen en de roos in Gwendolyn haar haar. Ik vind dit echt een super mooie cover.

Wonder – R.J. Palacio

Wonder by R.J. Palacio

Het boek Wonder van R.J. Palacio heeft een veel simpelere cover, maar ik denk dat dat het juist bijzonder maakt. De cover is rustig, maar het geeft ook wat weg over de sfeer van het boek en het thema. Ik vind de kleur blauw ook heel mooi. Het maakt het boek opvallend, maar ik denk dat de kleur ook de associatie naar het boek maakt. Als ik boeken zie met deze kleur dan weet ik eigenlijk meteen dat het dit boek is en ik denk dat dat de marketing zeker ten goede komt. Ik vind het een heel mooi boek, inclusief de kleuren, dus het is zeker een van mijn favorieten.

Heartless – Marissa Meyer

Heartless

Deze versie van Heartless vind ik ook heel mooi. Ook deze is relatief simpel. Er is niet allemaal poespas te vinden links en rechts. Het is simpelweg een gezicht met een hartje bij de mond geschilderd. Het gezicht van de vrouw op de cover lijkt ook wat lichter geschilderd te zijn, waardoor het ook meer lijkt op de Queen of Hearts die we kennen. Ik vind de kleuren in deze cover heel mooi. Het maakt het vrolijk, maar ook meteen een beetje koninklijk. Ik vind het een hele mooie cover in ieder geval.

Beautiful Darkness – Kami Garcia

Beautiful Darkness

De kaft van Beautiful Darkness vind ik ook heel mooi. De cover van het boek laat een vage trap zien in zwart wit. Het boek speelt zich deels af onder de grond in een gangenstelsel, dus dit is echt heel typisch voor dit boek. Daarnaast vind ik de kleuren heel mooi. De trap zelf en de achtergrond is in grijstinten, maar de letters van de titel zijn juist weer heel fel en kleurrijk. Ik vind de cover echt een heel mooi contrast hebben.

Paper Towns – John Green

Paper Towns by John Green

Paper Towns van John Green vind ik ook een heel mooi boek. Ik vind het super origineel dat er een punaise in de kaft voorkomt. Ik vind dat het boek mooie kleuren heeft en de kaart is ook heel mooi, al helemaal met dat rode lijntje van de route er overheen. Het maakte me nieuwsgierig naar het boek en het maakte me enthousiast over een road trip. Deze voorkant vind ik dus heel mooi.

Kan jij ook geen genoeg krijgen van mooie covers? Lees dan ook de volgende blogs. Zijn doen ook mee aan de Friday Five, dus ook zij laten mooie covers zien.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)