Joost van NerdyGeekyFanboy heeft boekenbloggers opgeroepen om mee te doen aan de Friday Five. Een terugkomende rubriek op vrijdag met lijstjes van vijf over van alles en nog wat met als thema boeken. En natuurlijk doe ik mee! Het is niet alleen leuk, maar het is in ieder geval een stok achter de deur om elke week in ieder geval één blogpost de deur uit te krijgen. Het thema van deze week is aankomende releases waar we naar uitkijk. Laten we er maar meteen in stappen. Here we go!

Eve of ManA Map of Days

1. Eve of Man – Giovanna and Tom Fletcher

Tom Fletcher ken ik natuurlijk van de band McFly en Giovanna is onder andere bekend van haar boeken en haar podcast over moeder zijn, maar nu heeft het stel voor het eerst samen een boek geschreven. En het is een dystopische roman! Het gaat over een wereld waarin er op een gegeven moment alleen nog maar jongetjes worden geboren. De wereld is helemaal van slag. De overheid gaat de verkeerde kant uit. Totdat Eve geboren wordt. En zij moet de wereld redden. Super geweldig. Super interessant en ik ben hyped. Ik kan niet wachten!

2. A Map of Days – Ransom Riggs

Na het derde boek van Miss Peregrin’s Home for Peculiar Children is er een vervolg! Na boek drie was ik helemaal enthousiast. Ik vond het een geweldig einde van boek drie en nu ik heb gehoord dat er een vervolg komt! Jacob is terug in het hedendaags Amerika en de bijzondere kinderen proberen binnen deze moderne tijd en andere wereld te passen. Maar voor bijzondere kinderen is het lastig om normaal te zijn. Voor zover mensen normaal zijn in ieder geval ;).

When The Curtain FallsCrimes of Grindelwald

3. When The Curtain Falls – Carrie Hope Fletcher

Zoals je hier kan lezen ben ik aardig fan van Carrie. Ze is een geweldige vrouw die bijna alles kan, nou ja in ieder geval zingen, acteren, schrijven en mooi en getalenteerd zijn. In haar nieuwe boek heeft ze haar baan als acteren en schrijven gecombineerd. Een boek over het theater. Het gaat over een theater met een verleden. En er is een geest. De twee hoofdpersonen moeten het verleden rechtbreien. Voordat er met hen hetzelfde gebeurt.

4. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay – J.K. Rowling

De volgende film van Fantastic Beasts komt uit! En net als bij de vorige film hebben ze weer een screenplay dat je kan kopen in boekvorm. Hype hype excitement. Ik kan niet wachten er achter te komen wat er met Newt gebeurt, of Jacob nog terug komt en waarschijnlijk komt Dumbledore terug! De screenplay is onder andere geschreven door J.K. Rowling zelf dus ik zal als een van de eerste naar de boekhandel rennen om dit boek te halen.

The Dark Herione #3 – Abigail Gibbs

Ik weet niet of ik een van de enigen ben die de eerste twee boeken van deze serie echt geweldig vond. Sterke vrouwen. Interessant verhaal en ik hield van de sfeer. Er is een voorspelling gedaan over meiden die de wereld gaan redden. In het eerste boek ging het over Violet Lee en de vampieren en in het tweede boek gaat het over Autumn Rose die een Saliaanse is in een andere dimensie of een andere wereld. Boek drie is ooit aangekondigd en zou gaan over Alexandria Vendart, maar we weten niet heel veel. We hebben niet eens een titel. Het boek zou in 2015 uitkomen, maar nu, in 2018, weten we nog steeds niet of het ooit uit gaat komen. Ik hoop van wel want ik kijk echt uit naar de rest van de serie.

Dit was de Friday Five van deze week! Ik vond het erg leuk om te doen. Hier is een lijst van de boekenbloggers die ook mee doen. Veel leesplezier op hun blogs!

Joost
Esmee
Eline
Laurie
Anneke van Een letter meer graag
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke van Verhaalverliefd
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud