Een nieuwe Friday Five! En meer doelen voor dit jaar. Deze week gaat de Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, over boeken uit mijn boekenkast die ik wil lezen. Ik heb ondertussen best een aardig gevulde boekenkast, dus het lijkt me inderdaad een goed idee om er een aantal boeken uit te lezen dit jaar. Deze vijf boeken staan bovenaan mijn lijstje.

Cheshire Crossing – Andy Weir

Cheshire Crossing is een stripboek dat gaat over Alice (van Alice in Wonderland), Dorothy (van de Wonderful Wizard of Oz) en Wendy (van Peter Pan). Ze komen op een kostschool waar ze moeten leren omgaan met hun reizen naar andere werelden. Ik weet verder niet echt waar het over gaat. Volgens mij is het nog aardig spannend, maar ik vind het verder ook gewoon heel cool dat de schrijver en de tekenaar deze drie karakters hebben samengebracht.

Eve of Man – Giovanna en Tom Fletcher

Eve Of Man is dan weer een heel ander boek, maar ik denk dat ook deze heel spannend is. Even of Man is een boek over een wereld waarin er geen meisjes meer worden geboren. Van alle vrouwen die nog kinderen krijgen komen alleen maar zonen. Daarom is Eve zo belangrijk. Want voor het eerst in een lange tijd is zij het eerste meisje. Ik weet verder niet zo veel van het boek, maar het klinkt in ieder geval heel cool.

Echo van de Tijd – Pamela Hartshorne

Dit boek heb ik ook al best een tijd in mijn kast staan. Deze heb ik een hele tijd geleden tijdens een boekenfestijn gekocht. Het klinkt als een heel interessant boek. Het boek maakt een link tussen 1575, de tijd waarin Hawise Aske wordt beschuldigd als heks en de moderne tijd waarin Grace Trewe in een vervallen huis komt wonen. Ik ben in ieder geval geïntrigeerd.

Wayward Son – Rainbow Rowell

Wayward Son is het vervolg op Carry On van Rainbow Rowell. Ik heb het al vaker over dit boek gehad en het staat dan ook al een tijdje in mijn boekenkast (al is het minder lang dan sommige boeken hierboven). Het boek is een fantasy young adult dat gaat over het leven van Simon Snow en zijn leven nadat hij de wereld heeft gered als de chosen one. Ik ben erg benieuwd naar dit vervolg.

The Serpent’s Shadow – Rick Riordan

Het laatste boek dat ik wil noemen is waarschijnlijk voor jullie ook geen nieuwe, want over dit boek heb ik het ook al vaker gehad. The Serpent’s Shadow is het laatste boek van de Kane Chronicles, de serie van Rick Riordan over de Egyptische mythologie. In dit laatste boek is het het doel van Sadie en Carter Kane en de rest van de groep om Apophis the stoppen. De series van Rick Riordan zijn geweldig en ik vond het fijn om deze boeken nog een keer te lezen om meer te weten te komen over Egyptische goden en de mythes.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Wil je nu weten welke boeken anderen nog ongelezen in hun kast hebben staan? Lees dan ook de blogs van de volgende mensen. Deze bloggers doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)