Het is vrijdag dus weer tijd voor een nieuwe Friday Five! Deze rubriek wordt gerund door Joost vanNerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is Rood! Hierbij mijn lijstje met rode boeken.

The Mark of Athena geschreven door Rick Riordan is een boek over Griekse en Romeinse goden die in deze wereld nog steeds actief zijn. Percy, een van de karakters in het boek, is bijvoorbeeld een zoon van Poseidon, de Griekse god van de zee. In dit deel gaan ze naar het oude Athene in Griekenland. Exciting!

Paper Towns van John Green vond ik een leuk boek. Het gaat over een jongen, Q, die op zoek gaat naar zijn buurmeisje die vermist is. Ze hebben net een wilde nacht gehad waarin ze allerlei mensen het betaald gingen zetten, maar nu is ze opeens weg. En ze lijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten om haar te kunnen vinden. Een roadtrip, interessante verhalen en interessante karakters. Zeker leuk!

Het verhaal van de dienstmaagd geschreven door Margaret Atwood is een intrigerend verhaal, een spannend verhaal en een schokkend verhaal. Het gaat over een toekomst waarin vrouwen niks te zeggen hebben. Vrouwen nemen verschillende plaatsen in de maatschappij in en dat is waar ze blijven. En de hoofdpersoon, Vanfred, is een dienstmaagd, een vrouw die moet zorgen voor de voortplanting en daarvoor een kind moet krijgen van haar meester.

Erebos geschreven door Ursula Poznanski is dan weer hele andere koek. Dit is een boek over een game! Er is een game die heel erg in trek is bij verschillende scholieren van een middelbare school. Een deel van de game is dat je in de echte wereld opdrachten doet, maar die opdrachten blijken een stuk gevaarlijker te zijn dan verwacht. De hoofdpersoon gaat op zoek naar de mensen achter het spel en probeert erger te voorkomen.

Divine Madness van Robert Muchamore is een van mijn lievelingsboeken. Dit boek is van de Cherub serie, waarin kinderen worden getraind om spion te zijn. Kinderen vallen natuurlijk minder op dan volwassenen, dus als je kinderen undercover laat gaan is er een grotere kans op succes. Super spannend en super cool, dus een serie die ik graag lees. In dit boek proberen ze te infiltreren in een sekte. Dit maakt het ook nog eens super interessant. Dit is een boek dat ik nog vaak ga herlezen!

Dit was mijn Friday Five van deze week. Wil je nou nog meer rode boeken op je boekenkast hebben staan? Lees dan ook de blogs van mijn mede-bloggers die ook meedoen aan de Friday Five:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)