Ik was laatst in een gekke bui, dus ik nam een proefabonnement op Storytel. Storytel is een website en een app waarmee je naar audioboeken kan luisteren. Je kan op je computer én op je telefoon of tablet naar audioboeken luisteren. Je hebt er niet veel voor nodig. Koptelefoon op of oordopjes in en luisteren maar.

Ik ben blij verrast! Het is een hele handige app. Ik merk dat ik weinig tijd heb om echte boeken te lezen. Ik zit veel op de fiets op weg naar de vereniging, naar school of naar mijn bijlesleerling en het is dus super fijn als ik dan ook nog naar een audioboek kan luisteren.

De app werkt echt super fijn. De app kan synchroniseren met de website in de browser, zodat je op de website en op je telefoon kan luisteren zonder al te veel problemen. Ook kan je een luisterboek elk moment op pauze zetten om later weer verder te luisteren. Super handig als je even geen tijd hebt om te luisteren.

Telefoon storytel

Het aanbod van de website is wel een beetje magertjes. Veel van de boeken ken ik niet, of zijn zo bekend dat ik ze al gelezen heb. Het is dus even zoeken naar een boek die je leuk vindt en die je fijn vindt om naar te luisteren. Je kan op de website ook aangeven dat je enkele boeken gelezen hebt, zodat je tips krijgt over andere boeken die je kan lezen. Zo is er vast wel iets tussen wat leuk genoeg is.

De kosten voor een abonnement zijn ook zeker voordelig. Het is maar €10 per maand! Om te vergelijken: een engelstalige soortgelijke website, Audible, kost $14,95 per maand (ongeveer €13) en daarvoor krijg je maar één gratis boek per maand en 30% korting op andere boeken. Storytel is in vergelijking daarmee veel goedkoper. Wel vraag ik me af of het aanbod hier tegenop kan.

Al met al vind ik Storytel een fijne manier van het luisteren naar audioboeken. Goedkoop en makkelijk. Een groter aanbod zou het nóg beter maken.