P4280383

Deze maand heb ik weer heel wat boeken gelezen. Vooral de leesmarathon van vorige week zorgden voor veel meer gelezen boeken. Ook heb ik wat meer boeken van de bibliotheek geleend, zodat ik iets meer keus had en er ook wat sneller doorheen ging. Dus… deze boeken heb ik gelezen. *Pakt Goodreads er bij*.

Het eerste boek dat ik las deze maand was Maximum Security van Robert Muchamore. De Cherubserie, waarbij kinderen undercover gaan om het vertrouwen van criminelen te krijgen, is langzaamaan mijn lievelingsserie aan het worden. Het is zo spannend en het boek maakt me nieuwsgierig naar hoe het verder gaat met de kinderen. In dit deel gaat de hoofdpersoon, James, undercover in een superbeveiligde gevangenis om er daarna weer uit proberen te breken. #spannend!

Daarna las ik Carry On van Rainbow Rowell. Ik heb Fangirl gelezen, waarin Cath fanfictie schrijft over Simon Snow, een tovenaar die “chosen” is. Lijkt een beetje op Harry Potter niet. Nou, Carry On is dus deze fanfictie. En aangezien ik Carry On geweldig vond wilde ik deze natuurlijk ook lezen.

Als derde las ik The Last Echo, van Kimberly Derting. Dit boek gaat over een meisje dat de speciale gave heeft om ‘echo’s’ te voelen van overleden mensen. Door de echo van de moordenaar en de overledene te koppelen kan ze de moordenaar ook nog vinden, wat ervoor zorgt dat ze zeker in benauwde posities komt. Dit is al het derde boek, en hoewel het een beetje vreemd is, is het ook steeds duidelijker geworden. Zeker een interessant boek.

P4280390

Daarna las ik Ziel van Vuur, van Sophie Jordan. Het verhaal in dit boek vind ik zeker interessant. Het gaat over ‘wezens’ die afstammen van draken en zo geëvolueerd zijn dat ze kunnen veranderen in mensen. Hierdoor kunnen ze hun bestaan geheim houden. Leuk idee, maar de hoofdpersoon vond ik een beetje vervelend. Ze wist niet echt wat ze nou wilde en kon steeds geen keuze maken. Ik ga het volgende deel wel lezen, maar heel geweldig vond ik het niet.

Tijdens de leesmarathon las ik eerst Vivian Apple at the End of the World. Een boek over Vivian Apple die niet geloofde in het geloof dat haar ouders aanhingen. Totdat er mensen verdwenen op het moment dat ze gezegd hadden te verdwijnen. Vivian Apple gaat op zoek naar de waarheid en haar ouders. Echt een geweldig verhaal en ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

Het tweede boek dat ik las tijdens de leesmarathon was The Killing van Robert Muchamore, nog een deel van de Cherubserie. In dit deel gaan ze achter iemand aan die super veel geld heeft binnengeharkt in één keer. Hoe komt dit? En heeft dit te maken met die jongen die zijn dood tegemoet is gevallen? Zeker weer een leuk deel.

Het laatste boek dat ik las tijdens de leesmarathon was Het Rosie Project van Graeme Simsion. Dit boek heeft me zo verrast! Het is een boek over een man met gedachten die iets anders lopen dan bij ‘normale’ mensen. Het was erg verfrissend om de wereld door zijn ogen te zien. Het verhaal was aangrijpend, leuk en vooral heel liefdevol. Ik heb er zeker van genoten.

P4280393

Het laatste boek dat ik las deze maand was Het Leven uit een Dag van A.F.Th. van der Heijden. Dit boek is zo raar. Het gaat over een wereld waarin alle mensen maar één dag leven. Daarna overlijden ze weer. De hoofdpersoon houdt zo veel van de persoon met wie hij maar één keer gemeenschap zou hebben, dat hij samen met haar een moord begaat, met als hoop in de hel te komen, waar je vele dagen leeft en alles zo vaak herhaald wordt, dat je bijna om valt van verveling. Ik vind het boek echt zo raar, maar het is ook heel interessant en het zet je sowieso aan tot denken.