Vroeger hadden mijn broertje en ik allebei een Gameboy Advanced SP. Daarop hadden we heel wat spelletjes. Zo hadden mijn broertje en ik allebei Medabots (van die robots die tegen elkaar vechten), we hadden Spyro (dat draakje, weet je wel) en Pokémon Emerald. Toen we overgingen naar de Nintendo DS hebben we veel van deze spelletjes verkocht, maar toch miste ik een paar van die spelletjes. Daarom heb ik het afgelopen jaar wat spelletjes weer terug gekocht. Dat was best moeilijk, want veel spellen bestonden bijna niet meer of waren heel erg gewild, maar ik heb uiteindelijk de spelletjes wel te pakken weten te krijgen. Hier kunnen jullie lezen over de drie spellen die ik heb gekocht.

Hamtaro – Rainbow Rescue

Hamtaro - Rainbow Rescue

Hamtaro! Als we samen werken zijn we sterker. Ik houd echt van het intro van de tv serie met de kleine hamster. Ik word heel blij van de hamsters en ik kan het hele intro helemaal mee zingen. Ik heb hier ook een spelletje van voor de gameboy (waar ik nu mee speel op mijn Nintendo DS). Het spel gaat over een regenboog-hamster die de kleuren van de regenboog kwijt is. Hij heeft alle kleuren van de regenboog nodig op zijn paraplu, waarmee hij de regenboog kan maken. Alle hamsters uit het hamster-clubhuis gaan hem helpen! In het spel zijn heel veel plaatsen te ontdekken, de school, het park en de Tip-Top Fair. Er zijn allemaal mini-games te spelen en je kan heel veel hamsters ontmoeten. Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk het terug vinden van de kleuren van de regenboog! Een super leuk spel.

Pokémon Emerald

Pokémon - Emerald

Zoals je in deze blog kan lezen ben ik best wel een fan van Pokémon. Vroeger hadden we dit spel en ik heb dit spel later teruggevonden. Ik speel hem nu weer en het brengt allemaal herinneringen naar boven. In Pokémon is het natuurlijk het doel om je Pokémon te trainen en uiteindelijk de Pokémon League te winnen. Ik vind het super leuk om mijn eigen team samen te stellen en die te trainen, maar voor nu heb ik ook het doel bedacht om alle Pokémon te vangen. Of in ieder geval zo veel mogelijk. Ik vind het een leuk spel om rustig op de bank te spelen.

(Toen ik het spel probeerde te kopen zag ik dat hij op sommige plekken echt super duur is. Dat is echt niet normaal. Gelukkig heb ik hem kunnen laten maken voor €5)

De Sims – Erop uit!

De Sims - Erop uit!

De Sims! Wie kent het niet. Zelf een gezinnetje maken en die in een huis laten wonen. De Sims – Erop uit! is een net iets ander spel. Er zit namelijk meer een verhaallijn in en er zijn quests die je moet doen in het dorpje Simveld. Je komt in dit dorpje eerst bij je oom wonen om wat meer bij te komen als afleiding van de grote stad. In het dorpje kan je veel andere Sims ontmoeten, die allemaal heel verschillend zijn. Je hebt dus je oom, Oom Kinkel, maar er is ook een politieagent, een arts, een kok, een visser en een rockartiest. Met al deze mensen kan je je relatie verbeteren door keuzes te maken in de gesprekken. De mensen kunnen boos worden als je verkeerde dingen zegt en ze hebben ook andere voorkeuren in wat je tegen ze zegt. De ene wil wel knuffels en de andere houdt daar helemaal niet van. En daar snap ik nou helemaal niks van.

Het verhaal is heel interessant al zijn er meerdere verhaallijnen door elkaar gebruikt. Je komt ook steeds in een steeds groter huis en er zijn allemaal mini-games om te spelen waar je geld mee kan verdienen. Het is leuk om alle plekken in het dorpje te ontdekken en interessante verhaallijnen te zien. Kortom, het is een super leuk spel!

Dit zijn alle GBA spellen die ik nu heb. Ze zijn echt super leuk en zolang ze niet stuk gaan blijf ik ze nog wel even spelen. Heb jij nog oude spellen in huis liggen die je nog speelt? Ik ben benieuwd!

De drie spellen