Hallo allemaal. Gisteren was een nogal verdrietige en schokkende dag, die ook een beetje overloopt in vandaag. Gisteren hebben we gehoord dat Joost van NerdyGeekyFanboy er niet meer is. Plotseling overleden. En dat was niet alleen voor mij, maar ook voor de Nederlandse boekbloggerwereld/boekenwereld/boekstagramwereld een best wel heftige schok. Het was onverwacht en ook gewoon ontzettend verdrietig. Het was daarom het idee van Geekish.nl om voor deze dag een Friday Five te schrijven, speciaal voor Joost. Want we gaan hem zo missen en dit is ons eerbetoon aan hem. Dus vandaag schrijf ik over 5 speciale herinneringen, momenten en associaties over Joost.

1. Motivatie om te bloggen

Joost was denk ik bekend bij zo veel boekbloggers in Nederland en voor heel veel van ons was hij een groot voorbeeld. Hij blogde zo veel over van alles en nog wat. Vooral boeken, maar ook televisieseries, films, games en natuurlijk over Japan. Hij blogde bijna dagelijks en hij was daar zo leuk en gemotiveerd in, dat ik er zelf ook gemotiveerd van raakte om meer te gaan bloggen. Hij zorgde er, onder andere met zijn Friday Five, voor dat de boekbloggerwereld dichter bij elkaar kwam. En ook dat brengt weer meer motivatie met zich mee. Hij was zo actief en zo lief voor andere bloggers, dat hij mij motiveerde om meer te bloggen. En daar ben ik hem heel erg dankbaar voor.

2. Geweldige boeken om te lezen

Ik heb jarenlang Joost zijn blogs gelezen en daarom dus ook heel veel leuke boeken gevonden die ik heb gelezen en wil gaan lezen. Want er staan nog heel veel favorieten van Joost op mijn TBR.

Boeken die ik heb gelezen door Joost

  1. De Appeltaart van Hoop – Sarah Moore Fitzgerald
  2. Schim en Schaduw – Leigh Bardugo
  3. De Wrede Prins – Holly Black

Boeken die ik nog wil lezen door Joost

  1. Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
  2. It’s Kind of a Funny Story – Ned Vizziny
  3. De Genezer van Zalindov – Lynette Noni

3. Hij maakte de wereld een stukje vrolijker

Niet alleen had Joost oneindig veel positiviteit, vriendelijkheid en liefde voor de wereld. Hij was bij tijd en wijlen ook gewoon verschrikkelijk grappig. Zo was zijn haat tegen Minions en Lux van Jennifer L. Armentrout super geweldig. Ik heb regelmatig dubbel gelezen om zijn grappen en gekke gezichten. De filters op Instagram die hij gebruikt zorgde er vaak voor dat ik gierde van het lachen. En natuurlijk zijn er de momenten waarop hij wel op de foto móést, waar hij dan de wereld mee aan het lachen maakt. De wereld is in ieder geval een stukje donkerder zonder hem.

4. Onze waardering voor paprikachips

Maar als we dan toch iets van Joost hebben geleerd dan is het wel dat we veel waardering moeten hebben voor paprikachips. Want paprika is de beste soort chips toch. Joost hield in ieder geval erg veel van chips. Hij had zelfs even een podcast genaamd Chipsgesprekken en Fandomgebrabbel. En hij had deze foto op zijn blog staan op een van zijn verjaardagen. Nu moeten we allemaal nóg meer paprikachips gaan eten, toch?

Bron: https://nerdygeekyfanboy.com/special/was-bijna-vergeten-te-zeggen-dat-ik-jarig-ben-vandaag-maar-doe-het-nu-gelukkig-wel/

5. En toen kwam ik hem plotseling tegen op het station in Tilburg

Ik heb Joost helaas nooit ontmoet, terwijl ik dat sowieso wel heel graag had gewild. Maar helaas. Op het internet heb ik wel een aantal keer contact met hem gehad en ik heb hem één keer in het echt gezien. Ja, op het station in Tilburg. Als ik het me goed herinner ging ik terug naar huis vanaf de universiteit en terwijl ik naar de trein rende zag ik hem de andere kant op voorbij snellen. Voordat ik door had dat het Joost was was hij al weer weg. Maar ik heb hem achteraf nog een berichtje gestuurd en het was hem inderdaad. Nog een leuk gesprekje met hem gehad wat heel gezellig was. Joost was echt een hele lieve jongen en het is echt vervelend voor de hele wereld dat hij er niet meer is. Joost, we gaan je missen!

Ik wens iedereen die hem persoonlijk of minder persoonlijk kende veel sterkte met het verlies. Hiermee ook mijn condoleances naar zijn vriendin Rosanna en zijn familie.