P5310402

Iedereen krijgt vaak genoeg in zijn of haar leven deze vragen te horen: Wat wil je worden als je later groot bent? Of: Wat wil je doen na je studie? Of: Waar zie je jezelf over 20 jaar? Ik heb deze vraag ook vaak voorgeschoteld gekregen, maar ik vind het best wel lastig om die vraag te beantwoorden. Ik weet het allemaal niet zo goed. Het is een beetje vaag.

Natuurlijk zijn er dingen die ik belangrijk vind. Mijn grote passie is boeken. Boeken schrijven, boeken lezen, verhalen vertellen over de wereld, fantasie óf werkelijkheid. Ik vind het geweldig om verhalen uit te denken. Mezelf te wanen in een andere wereld. Een wereld op te bouwen vanaf de eerste steen. Een relatie te zien ontwikkelen tussen twee mensen.

Aan de andere kant heb je natuurlijk dat wat mogelijk is in het leven, dat wat realistisch is. Van boeken en verhalen schrijven kun je natuurlijk moeilijk je geld verdienen. Daar moet je toch weer heel succesvol voor zijn. En de boeken moeten natuurlijk ook nog verkopen. Daarom ben ik nu bezig met het idee om accountant te worden. Dat vind ik ook leuk om te doen. Dat vind ik ook interessant. Maar daar heb ik ook mijn twijfels bij. Pas ik wel in dat wereldje? Is dat wel echt wat ik wil?

En toen kwam het Coachcafé op mijn pad! Coachcafé is iets dat georganiseerd wordt door de faculteit der managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het is een soort bijeenkomst van studenten, afgestudeerden en coaches, waarbij je praat over wat je kunt, wat je dromen zijn en hoe je dat kunt bereiken. Het is heel open en informeel, dus het is makkelijk om vrij met elkaar te praten.

Afgelopen maandag ben ik bij het laatste Coachcafé van dit studiejaar geweest en het was echt super inspirerend. In het begin was het een beetje onwennig en een beetje ongemakkelijk, maar er waren heel veel mensen die elkaar wilden helpen. Mensen met ambitie, maar ook mensen die nog aan het begin stonden. Mensen die nog niet zo goed weten wat ze willen, maar ook mensen die al een baan hebben en willen kijken naar wat ze verder nog kunnen bereiken.

Het was leuk en fijn om te luisteren naar anderen hun enthousiasme en het was fijn om gesteund te worden in mijn eigen dromen. Bij zo’n Coachcafé zijn er mensen die met je meedenken. Die je verder willen helpen op weg naar jouw droom. Er zijn zo veel aardige en inspirerende mensen. Er zijn jonge coaches, die ervaring hebben in het zoeken naar je droom, maar er zijn ook ouderen, die al een heel leven achter zich hebben, samen met alle levenservaring die ze hebben opgebouwd.

P5310398

Het nadeel was wel dat er tijdens het Coachcafé werd gehamerd op het bereiken van je droom, terwijl die soms niet dicht ligt bij dat was mogelijk is. Ik kán van schrijven simpelweg niet leven. In ieder geval in het begin niet, dus ik moet iets vinden waardoor ik én mijn passie kan najagen én een comfortabel leven kan leiden. Ik vind het belangrijk om ook hier over na te denken, maar vaak werd het een beetje de kop in gedrukt. Schrijven is mijn droom, dus dat is het doel, dus daar moet je naar toe werken. Dit is natuurlijk niet iets waar ik in het begin meteen iets aan heb. Dit werd echter weer goed gemaakt bij het naborrelen, waarbij ik met veel mensen heb gepraat over het realistische. Hoe zorg ik er voor dat ik daar terecht kom, waar ik echt terecht wil komen? Het was erg fijn om hier vrij met mensen over te kunnen praten.

Iets anders waar het Coachcafé voor diende was het opdoen van contacten. Aan het einde werd in een kring gevraagd wie er nog op zoek was naar iemand. Dat kon iedereen zijn: iemand in de uitgeverswereld, iemand die presenteert, iemand die net een bedrijf heeft opgericht. Het was ook echt super interessant hoe er ook heel veel mensen kenden die hieraan voldeden. Ik hoop dat iedereen iets aan de contacten heeft en dat zij verder kunnen werken aan hun droom.

Ik vond het een hele geslaagde avond. Het was leuk om meer mensen te ontmoeten en om nagedacht te hebben over mijn droom en het bereiken van die droom. Ook is het inspirerend om te luisteren naar anderen en hun dromen. Door deze avond heb ik meer energie gekregen om mijn droom na te jagen. Het Coachcafé is dus zeker aan te raden! Het helpt heel veel met het vinden van je droom. Als het op je pad komt en je hebt de mogelijkheid er heen te gaan: zeker doen!