P5060394

Een tijdje geleden ben ik samen met mijn vriend naar de Efteling geweest! Het was die dag echt super mooi weer en het was ook heel erg druk in de Efteling, maar we hebben er een hele leuke dag van gemaakt!

We zaten in een hotel in de buurt. We wilden eerst met de bus gaan, want dat was het snelst, maar daarvoor waren we net te laat, (niet mijn schuld!…..) dus we zijn uiteindelijk maar gewoon gaan lopen. En dat was gelukkig goed te doen.

In het park heb ik natuurlijk veel foto’s gemaakt, maar ook veel om me heen gekeken. Ik vond het echt super leuk om al die kinderen te zien en ik werd er gewoon helemaal blij van. Als een klein meisje huppelde ik tussen de kinderen door. *Schaam schaam*.

P5060398

We begonnen bij het meer waar ze ’s avonds altijd een grote watershow hebben. Op dat moment begon een soort voorproefje, waarbij ze aangaven dat iedereen ’s avonds moest komen kijken. De show zou beginnen net na sluiting van alle attracties, dus ongeveer op het moment dat iedereen naar huis gaat. Het voorproefje was al mooi om te zien, dus we waren wel heel nieuwsgierig.

20160506_133650

P5060431

We hebben ons de hele dag heel erg vermaakt. We zijn bij een soort spookhuis geweest, we hebben lekkere poffertjes gegeten (super lekker! zeker een aanrader! Kies voor die met chocoladesaus, die is echt goed) en we zijn natuurlijk in het sprookjesbos geweest. Dat was echt super leuk met alle muziek en alle geheimpjes die je kon vinden. Zo kwam een kabouter half door een deur heen wanneer je aan het hekje voor zijn huisje rammelde en de heks bij Hans en Grietje komt ook soms tevoorschijn. Echt super leuk om te zien.

P5060444

P5060437

Maar waar ik nog wel het meeste naar uitkeek was de Vliegende Hollander. Dat is een soort achtbaan met een boot waarbij je op een soort spookschip vaart. Het is echt een super leuke attractie, maar helaas hebben we er niet van kunnen genieten. Toen we namelijk eindelijk in de rij stonden bleek dat de attractie technische problemen had en dat dit niet opgelost zou worden voor het einde van de dag. Ik was natuurlijk super teleurgesteld.

P5060416

Gelukkig kon een ritje in de Halve Maen, het schommelschip en de patat met mayonaise me weer opvrolijken. En natuurlijk het waterspektakel aan het einde, wat echt geweldig was om te zien. Het was zo mooi. Helaas heb ik hier geen foto’s van gemaakt, maar geloof me. Het is super!

Moe, maar voldaan kwamen we weer terug bij het hotel. Toen heb ik lekker in bad gelegen, want ik was echt uitgeput en mijn voetjes hadden ook wat rust nodig. Het was zeker een leuke dag!